Hennepkwekerij aangetroffen

Foto: Politie Zoetermeer

Donderdag 11 maart 2021, hebben de agenten van het hennepteam in een woning aan de Schiebroekstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd ontdekt naar aanleiding van een melding.

De melding werd gedaan door de netwerkbeheerder Stedin. Stedin constateerde een afwijking in het stroomnetwerk. Hierop volgend werd een nader onderzoek gedaan en na voldoende indicatie werd een machtiging tot binnentreden geregeld en bij de woning aangebeld. Op aanbellen en aanroepen werd niet geantwoord. De politieagenten hebben de cilinder van de deur verwijderd en de woning betreden. Het vermoeden werd al snel bevestigd en troffen een kwekerij aan waarin 206 planten stonden te groeien. Tevens bleek er sprake te zijn van diefstal stroom.

Er is contact opgenomen met de Officier van Justitie welke besloot de kwekerij en de hennepplanten te vernietigen. De hoofdbewoner is aangemerkt als verdachte en zal op een later tijdstip uitgenodigd worden voor verhoor. Ons hennepteam doet verder onderzoek in deze zaak.

Het kweken van hennep is illegaal en gevaarlijk. Achter de kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Zoetermeer pakt deze organisaties, maar ook thuistelers hard aan. Het is daarom belangrijk dat u altijd een melding doet als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de buurt. U kunt een melding doen bij de politie via: 0900-8844 (lokaal tarief), 0800-7000 (gratis) en anoniem bij: Meld Misdaad Anoniem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen