Recherche onderzoekt brandstichting

Foto: Politie Zoetermeer

Zondagmiddag 28 februari 2021 rond 15.00 uur kreeg de politie een melding van een brand aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer. Aldaar zou een oud bedrijfspand in brand staan.

Agenten zagen op de locatie rookontwikkeling uit het pand komen. Brandweer Haaglanden – kazerne Stadshart kwam ter plaatse en schaalde uiteindelijk op naar middelbrand. Dit betekent dat er meerdere voertuigen van de brandweer ter plaatse komen om de brand te bestrijden. Dit was nodig omdat het pand vol met rook stond en niet bekend was waar de brand zich precies bevond.

Uiteindelijk trof de brandweer twee brandhaarden. Deze zijn beide geblust. Aangezien er op twee verschillende plekken brand was gaat de politie uit van brandstichting. Het pand staat op de nominatie om gesloopt te worden. Gemeente Zoetermeer zal verdere zorg dragen dat het pand tot die tijd goed wordt afgesloten.

Korte tijd later werd de politie nogmaals naar een melding van een brand gestuurd, dit keer in Rokkeveen. Daar zouden drie jongeren afval in brand hebben gestoken wat tegen een gebouw aan het Morapad aan lag. Door kordaat optreden van een getuige werd het vuur snel gedoofd. Daardoor heeft de brand zich niet verder kunnen ontwikkelen.

De drie jongeren (12, 13 en 15 jaar oud) zijn staande gehouden. Omdat er geen blijvende schade was aan het pand zijn de jongens niet aangehouden. Wel hebben ze een verwijzing gekregen naar bureau Halt in verband met baldadigheid. Ook hebben ze hun eigen rotzooi op moeten ruimen en zijn de ouders op de hoogte gebracht van de bezigheden van hun kinderen.

Mogelijk dat beide brandstichtingen verband houden met elkaar. Dit zal nader worden onderzocht door de recherche.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen