Politie zoekt getuigen in drie zaken

Foto: politie.nl

De politie zoekt getuigen voor een inbraak en twee gevallen van straatroof.

Op woensdag 3 februari omstreeks 08:45 uur werd vanaf de Molenstraat melding gemaakt van een inbraak bij een woning waar verbouwd werd. De melder bleek twee mannen te hebben overlopen die zich toegang tot het pand hadden verschaft door een raam open te breken. Nadat de mannen betrapt waren, gingen zij er rennend vandoor. Tijdens de zoekactie naar de daders werden wij ondersteund door omliggende teams, de Landelijke eenheid en de politiehelikopter. Ook de hulp van omwonenden werd ingeroepen door de inzet van de buurt whatsapp groepen en Burgernet. Later op de middag zag een oplettende burger twee mannen lopen in de Dorpsstraat die voldeden aan het signalement van de Burgernet melding. Agenten wisten hierop twee mannen van 21 en 25 jaar aan te houden en zij bleken nog in het bezit te zijn van de vermoedelijke buit.

Op donderdag 4 februari omstreeks 18:45 uur werd op de Voorweg een jongen met geweld van zijn jas beroofd. Gelukkig kon het slachtoffer specifieke informatie geven over één van de daders. Hierdoor wisten agenten al snel dat het om een bekende van de politie ging. Niet veel later wisten agenten twee jongens aan te houden van 19 jaar. Bij nader onderzoek werd ook de weggenomen jas aangetroffen.

Vandaag werd een straatroof gemeld. Op de Kadelaan ter hoogte van de aldaar gevestigde middelbare school had omstreeks 10:45 uur een vechtpartij plaatsgevonden. Het slachtoffer bleek met geweld van zijn mobiele telefoon te zijn bestolen. Al snel circuleerde er ook een filmpje van het voorval op social media. Het onderzoek leidde naar twee jongens van 16 jaar. Beide jongens werden aangehouden en de weggenomen telefoon werd in de directe omgeving van de school aangetroffen. De betrokkenheid van de aangehouden jongens zal onderzocht worden en wij sluiten verdere aanhoudingen niet uit.

De districtsrecherche Zoetermeer- Leidschendam/ Voorburg doet nader onderzoek in deze drie zaken. Heeft u informatie over één van deze zaken en dit nog niet met de politie gedeeld? Neemt u dan contact op via het telefoonnummer 0900-8844

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen