Spugende prullenbakken-omgooiende jongen opgepakt

Foto: Politie.nl

Afgelopen weekend kreeg de politie meerdere meldingen dat een jongen prullenbakken en stellingen omgooide in het winkelcentrum Rokkeveen. Toen een voorbijganger de jongen aansprak op zijn gedrag werd de voorbijganger mishandeld en bespuugd.

Dankzij een snelle melding en een goed signalement kon de politie de geweldpleger snel in de kraag vatten. Al snel ontstond het vermoeden dat de verdachte verdovende middelen had gebruikt en tijdens het geweld onder invloed verkeerde.

Wanneer de politie aanwijzingen heeft dat geweld onder invloed van alcohol of drugs is gepleegd, kunnen verdachten sinds 2017 verplicht worden om medewerking te verlenen aan een alcohol of drugstest. Zij kunnen een zwaardere straf krijgen als uit de test blijkt dat zij tijdens het geweld onder invloed waren van alcohol of drugs. De politie test verdachten van geweld op alcohol, cocaïne, amfetamine (speed) en methamfetamine (cristal meth). Van deze middelen is aangetoond dat zij een ontremmende invloed hebben en de kans op geweld kunnen vergroten.

De verdachte werd positief getest op het gebruik van diverse en bloedonderzoek moet uitwijzen of de wettelijk waarden zijn overschreden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen