Minderjarige veroorzaakt ongeluk op de Luxemburglaan

Foto: Politie Zoetermeer

Zaterdagmiddag 21 november 2020 werd de politie opgeroepen voor een ongeluk op de Luxemburglaan in Zoetermeer. De melding was dat er een auto tegen een pilaar was gereden en dat de bestuurder van deze auto was weggerend.

Op de locatie trof de politie een grote ravage aan. Vermoedelijk was de bestuurder de macht over het stuur verloren. De auto kwam op de stoep terecht en reed een verkeersbord uit de grond. Na een stuurcorrectie is de auto aan de andere zijde van de weg tegen een pilaar tot stilstand gekomen.

De bestuurder van het voertuig kon, ondanks dat de airbags waren uitgeklapt en de voorzijde van het voertuig compleet was verwoest, uit de auto stappen en de plaats van het ongeval verlaten. Gelukkig konden getuigen een goed signalement geven van deze bestuurder.

Direct zijn agenten naar het huisadres van de kentekenhouder gereden en troffen daar een persoon aan welke aan het signalement voldeed. Deze persoon bleek slechts 16 jaar oud te zijn en was dus uiteraard niet in het bezit van een rijbewijs. Tevens werd de bestuurder verdacht van het verlaten van de plaats van een verkeersongeval en het besturen van een voertuig onder invloed van drugs.

De bestuurder is voor al deze feiten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is de verdachte eerst nagekeken door een arts. Daarna is de verdachte gehoord. Hij zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen