Aanhoudingen na achtervolging snorfiets

Foto: Politie Zoetermeer

Op woensdagmiddag 21 oktober surveilleerden agenten in hun politieauto. Zij reden op de Dorpsstraat toen een snorfiets met daarop twee jonge heren hen op de Schoolstraat kruisten.

De agenten wilde graag weten wie de bestuurder van de snorfiets was, dus zij gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder was niet van plan om te stoppen waarop de agenten een achtervolging inzetten. Even verderop, op de Willem de Zwijgerlaan, wisten de agenten de snorfiets met opzittenden klem te rijden. Hierbij gooide de bestuurder de snorfiets omver en koos hij vervolgens het hazenpad. De bijrijder werd direct staande gehouden door de ene agent en de andere agent rende achter de bestuurder aan. Kort daarna, op de Nassaulaan, wist de agent ook de bestuurder van de snorfiets aan te houden.

Dat er iets niet klopte bleek wel. De snorfiets was gestolen. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de rechter en tevens zijn hem diverse processen-verbaal aangezegd, waaronder het niet stoppen voor een stopteken en het rijden zonder rijbewijs. De snorfiets is weer terug naar de rechtmatige eigenaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen