Politie houdt bestuurder gestolen brommer aan

Foto: Politie Zoetermeer

Op woensdagmiddag 12 augustus waren de politie Zoetermeer en Team Handhaving aanwezig bij het Noord AA in Zoetermeer.

Op enig moment trok de bestuurder van een brommer die voorbij kwam onze aandacht. In eerste instantie omdat de bestuurder geen helm droeg en zijn passagier wel. Echter toen de politie het kenteken controleerde bleek de brommer als gestolen te boek te staan.

Direct is de politie achter deze scooter aangereden, welke via de Azieweg naar het Lange Land reed. De brommer reed over een pad waar de agenten met de auto niet achteraan konden waardoor zij de brommer kwijt raakte.

Uiteraard zijn de agenten snel omgereden en hebben zij meerdere eenheden ter plaatse laten komen. Al snel werd de brommer weer gespot op de Argonautenrede en ging de achtervolging verder. Nu zat echter alleen de bestuurder nog op de scooter. Helaas moest de politie na korte tijd weer afhaken omdat de brommer een route nam die de politie wederom niet konden nemen.

Vervolgens zagen de agenten een persoon lopen waarvan zij zeker wisten dat dit de bestuurder van de brommer was. Deze man ging er bij het zien van de agenten rennend vandoor en kon na een korte achtervolging worden aangehouden aan de achterzijde van de Amundsenrede.

Samen met de wijkagenten uit de Leyens en Buytenwegh heeft de politie de buurt afgezocht naar de brommer. Buurtbewoners zochten mee naar de brommer. Uiteindelijk werd de brommer aan de achterzijde van de Columbusrede gevonden.

De brommer bleek inderdaad te zijn gestolen en is door de agenten meegenomen naar het politiebureau. Hier zal de eigenaar worden benaderd zodat hij zijn brommer weer terug kan krijgen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen