Hennepkwekerij in woning, vier verdachten aangehouden

Foto: politie.nl

Een melding over een doordringende hennepgeur leidde de politie dinsdagavond 28 juli naar een hennepkwekerij in een woning aan de Oostwaarts. In de woning hielden agenten vier verdachten (19, 20, 26 en 28 jaar) uit Zoetermeer en Delft aan.

Omwonenden belden rond 21.00 uur de politie omdat om de woning een doordringende hennepgeur hing. Toen agenten poolshoogte namen, troffen zij een hennepkwekerij en –drogerij aan. De vier mannen die in de woning aanwezig waren, zijn aangehouden. De kwekerij en drogerij werd ontmanteld en de hennepplanten en henneptoppen zijn direct versnipperd onder het toeziend oog van de agenten.

In de woning troffen agenten verder ponypacks, bolletjes verdovende middelen, telefoons en apparatuur voor een hennepkwekerij/drogerij aan, deze goederen zijn in beslag genomen. Ook een personenauto is in beslag genomen. De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Gevaar hennepkwekerijen

Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Vermoedt u een hennepkwekerij bij u in de buurt, bel dan de politie via 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen