Politie grijpt illegale automobilist in de kraag

Foto: Politie Zoetermeer

Bij controle van het getoonde voertuig bleek dat de bestuurder van dit voertuig mogelijk onder invloed van hasj of wiet reed. De bestuurder is aangehouden en vervolgens is door de dokter bloed van afgenomen en een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Het rijbewijs van deze bestuurder was al geschorst en hij mocht dus eigenlijk al niet eens rijden. Een duidelijk verhaal, maar niet voor de (ex)eigenaar van deze auto. Nadat de verdachte het politiebureau mocht verlaten reed hij binnen 5 minuten gewoon weer weg met zijn auto.

Dus, zette de politie hem weer aan de kant en volgde er weer een proces verbaal. Eén voor het 40 kilometer per uur te hard rijden, één voor het rijden met een geschorst rijbewijs en één voor het rijden tijdens een rijverbod van 24 uur.

Het leek erop dat de verdachte vervolgens zou gaan lopen. Echter stapte de bestuurder een kwartier nadat de politie weg was alweer in de auto. Ditmaal ook nog eens met gedoofde lichten om kennelijk niet op te vallen. Na enig speurwerk in de wijk had de politie het voertuig en de verdachte weer te pakken. Dit maal deed de bestuurder een mislukte poging de agenten te ontvluchten.

De auto is in beslag genomen. De ervaring leert dat de officier van justitie de auto (vrijwel) nooit meer terug geeft aan de verdachte.

kort samengevat kan deze verdachte rekenen op de volgende processen verbaal:

  • 3 x rijden met een geschorst rijbewijs
  • 1 x niet je rijbewijs inleveren bij officier van justitie
  • 1 x rijden onder invloed
  • 2 x rijden tijdens een rijverbod
  • 1 x te hoge snelheid
  • 1 x rijden zonder verlichting
  • 1 x auto in beslag.

De verdachte zal later nog worden uitgenodigd voor een verhoor en zeer waarschijnlijk voor een gesprek met de rechter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden