Noord Aa gesloten door drukte

Foto: Politie Zoetermeer

Het strand op het Noord AA werd gisteren afgesloten. De burgermeester is zelf ter plaatse gekomen en constateerde dat het veel te druk was. Hierna is besloten de toegangswegen af te sluiten en niemand meer toegang te geven tot het strand.

Rond 16:00 uur zijn de politie en handhaving het strand op gegaan en hebben alle bezoekers verzocht het strand te verlaten. De mensen gaven hier massaal gehoor aan. Het strand was omstreeks 16:30 uur zo goed als leeg. In de opmerkingen op social media (onder andere onder de berichtgeving van de politie) waren gelukkig heel veel positieve reacties te zien, maar tegelijkertijd ook veel onbegrip.

De maatregelen rondom het coronavirus zijn deels versoepeld, echter blijft de anderhalve halve meter onverminderd van kracht. Veel mensen hielden zich aan de anderhalve meter maatregel op het strand van Noord Aa, maar ook veel mensen niet.

Geconstateerd werd dat een aantal groepen samen aan het voetballen waren, hierbij werd de anderhalve meter niet in acht genomen. Verder stonden velen naast elkaar op een brug of gezellig bij elkaar. Daarnaast kon de anderhalve meter door de enorme drukke op veel plekken niet in acht genomen worden.

Dit alles heeft als resultaat dat het strand gesloten moest worden

Handhavong anderhalve meter

Er zal komende dagen streng gehandhaafd worden op de anderhalve meter maatregel. Bij overtreding zal direct een boete uitgeschreven worden van €400,00.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden