Mobiel bellen leidt tot aanhouding

Foto: Politie Zoetermeer

Regelmatig neemt de politie de snelweg mee tijdens de surveillance. Tijdens de surveillance wordt onder andere gelet op overtredingen van de Wegenverkeerswet.

Zo viel het oog van één van de motorrijders op een Ford Ka. Het voertuig vertoonde slingerend rijgedrag en de snelheid was erg wisselend. Toen de motorrijder naast het voertuig ging rijden zag hij dat de bestuurder een mobiele telefoon in zijn hand had en druk bezig was met een gesprek.

Hier werd uiteraard iets van gevonden en de bestuurder werd staande gehouden. Tijdens het gesprek met de bestuurder werd al snel duidelijk dat hij zijn rijbewijs niet kon overhandigen. Na controle in het systeem bleek dat het rijbewijs ongeldig was verklaard. Ook het voertuig werd gecontroleerd en bleek niet verzekerd te zijn.

Omdat de bestuurder voorkwam ter zake het rijden onder invloed werd ook meteen een alcohol- en speekseltest afgenomen. De uitslag was positief op amfetamine. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het poltiebureau van Zoetermeer voor bloedafname en verhoor.

Na verhoor werd de bestuurder heen gezonden en ging hij naar huis met diverse bekeuringen. De hoogte van de bekeuringen zal worden bepaald door de Officier van Justitie. Dit nadat de uitslag van het bloedonderzoek bekend is en er zal gekeken worden naar het aantal recidive van de bestuurder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden