Getuigen van oplichting gezocht

Foto: Politie Zoetermeer

Vrijdagmiddag 24 april 2020 kreeg de politie Zoetermeer een melding van een verdachte situatie op de Bijdorplaan. Er was namelijk een man aan de deur geweest die zei voor een postbedrijf te werken.

De man zei dat hij een pakje af kwam geven maar dan moest de melder wel een euro pinnen. De melder vertrouwde dit uiteraard niet en heeft de politie gebeld.

In het complex met bejaardenwoningen troffen politieagenten een bezwete man aan die geen duidelijke verklaring had van wat hij hier aan het doen was. Tevens had deze man geen legitimatiebewijs op zak. Voor dit feit is de verdachte dan ook aangehouden.

Op het politiebureau bleek al snel dat deze man in verband kon worden gebracht met meerdere oplichting- en fraudezaken in Zoetermeer maar ook in de rest van Nederland. In overleg met de Officier van Justitie is daarom besloten om de man ook hiervoor aan te houden.

Oplichting met kleine bedragen

De politie merkt dat oplichting door middel van het pinnen van kleine bedragen veel voorkomt op dit moment. Pinpassen worden dan verwisseld en de pincode van het slachtoffer wordt afgekeken. Slachtoffers kunnen als ze dit niet door hebben in korte tijd veel geld kwijtraken. Ons advies is dan ook om nooit zomaar bedragen te pinnen aan de deur. Mocht u twijfelen, belt u dan altijd met het bedrijf wat voor de deur staat.

Onderzoek naar oplichting

De recherche van bureau Zoetermeer is momenteel bezig met het onderzoek van deze zaak. Bent u ook slachtoffer van een oplichtingszaak of bent u getuige geweest? Neemt u dan contact op met het VVC Zoetermeer via 0900-8844.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden