Fiks aantal bekeuringen vanwege noodverordening

Foto: politie.nl

Afgelopen paasweekend hebben de meeste mensen in Zoetermeer zich aan de ‘Coronamaatregelen’ gehouden door zoveel mogelijk binnen te blijven. Het overgrote deel van de mensen die wij wel op straat of in de wijk tegenkwamen bleven keurig op 1,5 meter afstand uit elkaar.

De politie Zoetermeer heeft in ongeveer 60 gevallen boetes uitgedeeld omdat mensen, ondanks de vele waarschuwingen, het niet zo nauw namen met de opgelegde maatregelen. De politie reageerde op meldingen van burgers maar voerde ook controles uit op aandachtslocaties. Veelal ging het om samenscholingen of samenkomsten waarbij de 1,5 meter- regel (twee armlengtes) niet werd nageleefd. Maar er werden ook personenauto’s en busjes aangetroffen met daarin 3 personen of meer die niet op hetzelfde adres stonden ingeschreven.

Het aantal boetes door de politie geeft geen compleet beeld van de situatie in het paasweekend. Niet alleen de politie maar ook handhavers van de gemeente Zoetermeer kunnen namelijk een boete uitschrijven. De politie Zoetermeer ziet dat er veel meldingen blijven komen over jongeren die in groepjes op straat zijn. De politie treedt daar tegen op, soms door te waarschuwen, maar steeds vaker ook door boetes uit te delen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden