Bestuurder gaat er als een haas vandoor

Foto: Politie Zoetermeer

Het was gisternacht een slecht begin van de pasen voor een 23 jarige beginnend bestuurder uit Zoetermeer. De man vond het in de wijk Oosterheem niet nodig om direct gevolg te geven aan een stopteken van de politie.

De politie volgde de het voertuig enige tijd door de wijk. uiteindelijk besloot de bestuurder toch maar te stoppen. De bestuurder stapte uit en gaf te kennen dat hij geen reden zag voor een controle. De politie dacht daar net iets anders over en onderworpen de bestuurder aan een blaastest. De blaastest bleek negatief. De politieagenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed verkeerde van verdovende middelen.

De politie heeft de bestuurder bevolen de medewerking aan een bloedonderzoek te verlenen, maar de bestuurder ging er als een haas vandoor. Het wegrennen na een bevel wordt opgevat als een ‘weigering’ en daarom is het rijbewijs van de man ingevorderd. Er wordt proces verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken en de bestuurder zal worden aangemeld voor een onderzoek rijgeschiktheid bij het CBR. Het voertuig werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden