Drankrijder zet zichzelf in de kijker

Foto: politie.nl

Gisternacht werd de aandacht van politieagenten getrokken door de bestuurder van een personenauto die het rode verkeerslicht negeerde en met een forse overschrijding van de maximum snelheid over de Oostweg reed.

Toen de bestuurder met ongeveer 50 km/u over de A12 reed en de regels van de bebouwde kom kennelijk verwisselde met die van de autosnelweg, werd het hoog tijd voor een goed gesprek. Al snel werd het vermoeden van de agenten bevestigd toen bleek dat de buitenlandse bestuurder onder invloed was van alcohol. Voor hem werd het een ‘enkeltje’ politiebureau en daar werd de man onderworpen aan een onderzoek uitgeademde lucht op het ademanalyseapparaat.

Deze betreffende beginnende bestuurder bleek met 910 ugl, ruim 10 keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Het buitenlandse rijbewijs werd ingevorderd en de man zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Ook op de Aziëweg bij recreatiegebied Noord Aa werd een bestuurder aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man werd positief getest op het gebruik van cocaïne en verklaarde dat hij inderdaad een ‘lijntje’ had genomen. Het afgenomen bloed zal onderzocht worden op de aanwezigheid van verdovende middelen. Wanneer de strafbare grens is overschreden, zal er proces verbaal opgemaakt worden.

Naast de strafrechtelijke gevolgen kan het CBR een onderzoek instellen naar de rijgeschiktheid van deze verdachten. Vaak zal dit leiden tot een cursus en/ of psychiatrisch onderzoek. De onderzoekskosten zijn op rekening van de betreffende verdachten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden