Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen

Foto: Politie Zoetermeer

Bij een inval in een woning en opslagbox is op woensdagochtend 13 november 2019 een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Bij de inval zijn een 37-jarige Hagenaar en een 23-jarige Nootdorper als verdachten aangehouden.

De politie ontving een anonieme melding over een handelaar van illegaal vuurwerk vanuit een woning in Nootdorp. Ook zou de verdachte een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in een box in Bleiswijk opslaan. Na onderzoek wist de politie de loods te traceren en zag de verdachte goederen verhandelen.

Woensdagochtend 13 november 2019 viel de politie de woning en opslagruimte binnen. Onder andere door het Flexteam en het Districtelijk Vuurwerkteam. Dit zijn speciale onderzoeksteams die worden ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.

In de woning trof de politie een geringe hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. In de opslagbox werd een enorme hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. In totaal is er 1680 kilo, waaronder bijna 30.000 Cobra’s, aan vuurwerk aangetroffen. De handelaar en eigenaar van de loods zijn als verdachten aangehouden en worden voorgeleid. Al het vuurwerk is door een gecertificeerde vervoerder veilig afgevoerd.

Extra alert

De politie is de komende tijd extra alert op de handel en het bezit van illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is de afgelopen jaren steeds zwaarder geworden. Illegaal vuurwerk is niet goedgekeurd vuurwerk. Vaak zijn de lontjes te kort, is het vuurwerk beschadigd en zit er teveel kruit in waardoor het vuurwerk te snel, te hard of in de verkeerde richting klapt. Grote kans dat iemand ernstig letsel oploopt. Niet alleen de afsteker, maar ook de omstanders.

Ziet u iemand illegaal vuurwerk afsteken, twijfel niet en bel 112.

Het opslaan van grote hoeveelheid vuurwerk in een woning of garage is levensgevaarlijk. Brand- en ontploffingsgevaar liggen op de loer. Kijk op de speciale pagina van de politie voor meer informatie: https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html.

Vermoedt u bij u in de buurt een illegale opslag van vuurwerk, twijfel niet en bel 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden