Verdachten woninginbraak op heterdaad aangehouden

Foto: Politie Zoetermeer

Op zondagochtend omstreeks 5:30 uur kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Fats Wallerrode in Zoetermeer werd ingebroken.

Naar aanleiding van die melding zijn agenten van politie Zoetermeer en de hondenbrigade van eenheid Den Haag naar de woning gereden. Ter plaatse zagen ze dat twee personen uit de richting van de woning weg renden. Hierop werd de achtervolging op de verdachten ingezet.

De verdachten waren opeens uit het zicht verdwenen. De politie vermoedde dat de verdachten zich in de omgeving verstopt hadden.

Politiehond

Nadat de hondengeleider gewaarschuwd had dat de politiehond ingezet zou worden hielden de verdachten zich nog steeds schuil. Hierop werd besloten de hond op zoek te laten gaan naar de verdachten. Na kort speurwerk dook de politiehond de bosjes in. De hond beet de twee verdachten waarna ze aangehouden konden worden. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Aangever dankbaar

Op zondagmiddag 3 november kwam de aangever van de woning aan het bureau van politie Zoetermeer om de politieagenten te bedanken met taart. De aangever had tevens wat lekkers meegenomen voor de politiehond.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden