Achtervolging door Segwaert en Oosterheem

Foto: Politie Zoetermeer

In de vroege ochtend van zaterdag 16 maart heeft er een korte achtervolging plaatsgevonden door de wijken Seghwaert en Oosterheem. Agenten zagen een voertuig rijden op Spruitkoolakker nadat de bestuurder zich eerder die ochtend had vastgereden in een drassige groenstrook.

Omdat de bestuurder zich toen niet kenbaar had willen maken onder de aanwezige personen en er mogelijk sprake was van alcohol dan wel middelengebruik, besloten agenten om het voertuig een stopteken te geven. Het stopteken werd genegeerd en de bestuurder ging er met hoge snelheid en piepende banden vandoor.

Uiteindelijk werd de auto op de Asperenstraat tot stilstand gebracht. De bestuurder ging er vervolgens rennend vandoor. Na een achtervolging te voet en onderzoek ter plaatse werd de verdachte verscholen aangetroffen in de achtertuin van een woning aan de Benthuizenstraat.

De verdachte, een 24 jarige man uit Amsterdam, bleek niet in het bezit van een rijbewijs en werd positief getest op het gebruik van alcohol en harddrugs. Tegen de verdachte zal ter zake genoemde feiten proces verbaal opgemaakt worden en hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen