Getuige ‘Daan’ doorslaggevend in aanhouding na beroving Bordeauxstraat

Foto: Politie Zoetermeer

De politie hield woensdagavond 7 november een 17-jarige jongen uit Zoetermeer aan op verdenking van een straatroof op de Bordeauxstraat. Na de oproep op Facebook voor getuigen kreeg dit verhaal nog een staartje.

Rond 20.15 uur kreeg de politie een melding van een beroving. Een 17-jarig meisje zou op de Bordeauxstraat zijn beroofd van haar tas. Toen de agenten ter plaatse waren, gaf het meisje een duidelijk signalement van de verdachte. Op basis daarvan kon de verdachte, die werd vastgehouden door twee omstanders, niet veel later worden aangehouden in diezelfde straat. De 17-jarige verdachte wordt verhoord en zit nog vast.

Bloemen voor getuige ‘Daan’ na mooie aanhouding

Namens de politie Zoetermeer kreeg getuige, Daan, op dinsdag 7 november een bos bloemen en een uitgebreid dankwoord voor de mooie actie die hij heeft uitgevoerd.

Daan reed op aan het begin van de avond op z’n bromfiets. Het was al donker en was in de omgeving van de Dumeelaan. Hij zag een meisje van 17 jaar staan en hij hoorde dat zij net was beroofd van haar tas.

Daan twijfelde geen moment en zei tegen het meisje dat zij achterop zijn bromfiets moest gaan zitten en direct 112 moest bellen. Het slachtoffer gaf aan Daan het signalement van de dader. Hierna zijn zij samen naar de dader gaan zoeken die zij even later in de omgeving zagen lopen. Hierop is Daan van zijn bromfiets gesprongen en heeft de dader vastgepakt en aangehouden.

Hierna verscheen ook de politie die de verdachte van Daan overnam. Gelukkig bleek er ook nog een andere burger te zijn die elders de tas van het slachtoffer had gevonden. De verdachte van de tasjesroof bekende vrijwel onmiddellijk.

De politie is ontzettend blij met de moedige actie van Daan, omdat zij de hulp van burgers nodig heeft om samen de criminaliteit te bestrijden. Met het slachtoffer gaat het goed en zij heeft Daan inmiddels ook bedankt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen