Brandweer op bezoek bij Senioren Actief Halte 2717

Foto: Veiligheidsregio Haaglanden Team Zoetermeer

Maandelijks organiseert Halte 2717 een bijeenkomst voor senioren in de wijk Buytenwegh/de Leyens aan de Busken Huethove (Bus 63 genoemd). De bezoekers zijn grotendeels ouder dan 75, wonen zelfstandig en komen dus regelmatig bijeen.

Meer informatie over Halte 2717? Neem contact op met [email protected].

Brandweer en brandveiligheid

Eén van de medewerkers van Halte 2717, Rob van Vliet, heeft voor deze bijeenkomsten een uitnodiging gestuurd aan de Brandweer Haaglanden om wat meer te vertellen over de brandweer en brandveiligheid.

Aangezien Brandweer Haaglanden het zeer belangrijk vindt om vooral deze groep senioren te informeren over brandveiligheid, werd een afspraak gepland.

Brandoorzaken

Op vrijdag 3 november luisterden 12 senioren geïnteresseerd naar de presentatie van brandveiligheidsadviseur Betty Wentink van Brandweer Haaglanden. Betty vertelde de aanwezigen over brandoorzaken, de gevaren van rook, het grote belang van rookmelders en een veilige vluchtweg. Aan de hand van beeldmateriaal (foto’s en video’s) kwamen al deze onderwerpen aan de orde.

Ook de mogelijkheid om een gratis huisbezoek af te spreken werd door haar aangegeven. Hiervan maakten 5 senioren gebruik. Inmiddels zijn deze huisbezoeken afgerond. Tijdens zo’n gratis huisbezoek wordt door een brandweerambassadeur in een klein half uur samen met de bewoner een ronde door het huis gemaakt. Gekeken wordt naar de brandveiligheid en hoe deze verbeterd kan worden. Soms gaat het hier maar om kleine aanpassingen zoals het verplaatsen van elektrische snoeren of anders aansluiten maar ook om grotere zoals het vervangen van een oude gasslang en het aanbrengen van een rookmelder.

Gratis huisbezoek

Wilt u ook een gratis huisbezoek van Brandweer Haaglanden, dan kunt u een email sturen naar [email protected]. U wordt dan telefonisch benaderd voor een afspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen