Van vier naar drie wielen

Foto: Politie Zoetermeer

Afgelopen nacht hoorde een bewoner aan de Griekenlandlaan een auto slippen, gevolgd door een harde klap. De politie werd gebeld maar kon op de plek van het mogelijke ongeval niets vinden.

Kort hierna belde een oplettende buurtbewoner uit de wijk Seghwaert, ongeveer één kilometer van de eerste melding. Hij zag een zwaarbeschadigde auto staan en het leek erop dat de bestuurder door iemand werd opgehaald. De beschadigde auto bleef onbeheerd achter.

Gezond verstand

Na enig onderzoek en met wat gezond verstand, troffen de agenten de auto waarin de bestuurder van de beschadigde auto was opgehaald. Een warme motor voor de deur van de van de vader van de bestuurder bevestigde de informatie van de melder.

Aangehouden

De bestuurder/eigenaar is daar ook aangetroffen en aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval en rijden onder invloed. Het resultaat voor de beginnend bestuurder is niet mals. Auto total loss, rijbewijs ingevorderd en hij zal zich moeten verantwoorden bij de rechter en hier mogelijk een hoge boete krijgen. Het CBR zal de bestuurder testen op rijvaardigheid en ook hier zitten hoge kosten aam verbonden.

Oplettende melders

De locatie van de aanrijding en de vindplaats van de verdachte, waren zonder de oplettende melders waarschijnlijk niet gevonden. Zo zie je maar weer, dit doet de politie met u samen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen