Kopje koffie na wilde achtervolging

Foto: Politie Zoetermeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag 5 augustus heeft de Politie Zoetermeer geprobeerd een auto een stopteken te geven. Deze bestuurder had daarbij een andere gedachte en ging er met hoge snelheid vandoor.

Wilde rit

Hierop werd de achtervolging ingezet en ontstond een wilde rit door de straten van de wijk Oosterheem. Hierbij werden wij geholpen door de inwoners van Oosterheem die verbaast stonden te kijken tijdens het uitlaten van hun huisdier.

Lege auto

Uiteindelijk werd de auto leeg aangetroffen en kon de zoektocht beginnen. Helaas voor de bestuurder kwam deze niet ver gezien de hoeveelheid spreekwoordelijke “broodkruimels” die hij had achter gelaten. Vrij snel werd de bestuurder letterlijk uit de bosjes geplukt en kon worden ingerekend.

Inbeslaggenomen voertuig

Tijdens het wachten op de politiekraan voor het inbeslaggenomen voertuig werd ons door een bewoner een vers bakkie koffie aangeboden. Dat sloegen de agenten niet af en zij kunnen dat soort “gebaren” altijd wel waarderen. Verder willen wij de bewoners van Oosterheem bedanken voor alle hulp die wij hebben ontvangen tijdens de achtervolging.

Rijbewijs kwijt

De bestuurder van dit incident is voorloppig zijn rijbewijs kwijt en zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen