‘Onverwacht uitgekozen’ tijdens de Light@11-dienst

Foto: Samenwerkingsgemeente Het Lichtbaken

God brengt op onverwachte wijze wonderen tot stand. Hij wil deze wereld verlossen van het kwaad, maar dat begint heel vaak in het klein en in het verborgene. Komende zondagochtend om 11.00 uur gaat het in de Light@11-dienst van samenwerkingsgemeente Het Lichtbaken over de onverwachte keuze voor Elisabet als moeder van de aankondiger van de komst van Jezus.

Als we de bijbel lezen, zien we dat er vaak op onverwachte wijze wonderen tot stand komen en anders dan wij als mensen zouden kiezen. In het verlossingsverhaal naar de geboorte van Jezus met kerst, zien we dat dit op bijzondere wijze gebeurt en niet met veel pracht en praal. Op zondag 3 december staat het verhaal van Elisabet in Lukas 1 centraal. Zij is de vrouw van de priester Zacharias en kan geen kinderen krijgen. Toch krijgt zij op wonderbaarlijke wijze een zoon, Johannes. Als Johannes volwassen is geworden, wordt hij in heel Israël bekend als de profeet die Jezus zal aankondigen als de brenger van Gods koninkrijk in onze wereld. Maar waarom koos God Elisabet en wat houdt dat koninkrijk in?

De samenkomst vindt plaats op 3 december in kerkgebouw De Lichtzijde, Broekwegzijde 196 en begint om 11.00 uur. Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar en is er naast muziek ook ruimte voor ontmoeting en kennismaking. In de dienst zal kerkelijk werker Fokke Pathuis voorgaan.

Fokke Pathuis

De Light@11-diensten zijn extra bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken het christelijke geloof en de gemeente Het Lichtbaken.

Meer info is ook te vinden op fb.me/LichtbakenZoetermeer of www.lichtbakenzoetermeer.nl.

Ben jij er komende zondag ook bij?

Achtergronden

Het Lichtbaken is een samenwerkingsgemeente in Zoetermeer. Een samenwerking tussen de Nederlandse Gereformeerde Kerk en Christelijke Gereformeerde Kerk. Onze gemeente heeft een grote groep jongeren maar ook een grote groep 60-plussers. De gemeente wordt door bezoekers als ‘open’ en ‘warm’ ervaren.

Het Lichtbaken is een veelkleurige, eigentijdse gemeente waar mensen omzien naar elkaar en samengroeien. Maar dat doen we niet alleen voor onszelf. We willen als kerk ook baken zijn voor de stad Zoetermeer. We hebben een missie om met alle creativiteit en passie te vertellen over de liefde van Jezus. In woorden en zeker ook in daden. Daarom bekommeren we ons om de mensen om ons heen. We zijn uitnodigend in onze diensten en gericht op onze omgeving, ook doordeweeks. We werken samen met bijvoorbeeld met organisaties als Schuldhulpmaatje, Oosterfaantje en Present. We zijn aan de slag met wijkvertegenwoordigers, de Voedselbank in Het Kompas en zoeken samenwerking met andere kerken in de stad.

We houden onze kerkdiensten afwisselend in kerkgebouw De Lichtzijde aan de Broekwegzijde 196 en kerkgebouw Het Kompas aan het Piet Heinplein 13 in Zoetermeer. Meer info is te vinden op www.lichtbakenzoetermeer.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen