Hoefsmid op het schoolplein

Foto: Linda Galle

Op IKC de Waterlelie kwam een hoefsmid op het plein. Er werden nieuwe ijzers aangemeten waar de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 3 naar konden kijken. Regelmatig komen ouders iets over hun beroep vertellen.

Vol interesse werd er van een afstandje door de kinderen gekeken. In de klas was het beroep hoefsmid besproken en er werd naar een filmpje gekeken. In het echt was het natuurlijk veel imposanter! Een hoefsmid is in deze moderne tijd een mobiele service. De smid komt naar het paard. Om beurten kwamen er vier groepen kinderen kijken. De hoefsmid gaf uitleg en het paard stond rustig te wachten. Elke keer kreeg het paard er een gepoetste en gemanicuurde hoef bij. De leerlingen werden erbij betrokken en kregen een hoef en een hoefijzer te zien dat nog niet was bewerkt. Dit werd doorgegeven aan de kijkers. Het is bijzonder om met je neus op zo’n ambacht te staan.

Aan het einde mochten alle kinderen een hoefijzer uitzoeken om mee naar huis te nemen. De kinderen en leerkrachten waren erg enthousiast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen