Activiteiten bij Piëzo

Foto: Piëzo

Komende weken zijn er veel activiteiten bij Piëzo. Stichting Piëzo is een sociaal maatschappelijke organisatie die mensen in de gelegenheid stelt om hun talenten en vaardigheden te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Workshop ‘creatief mondkapjes maken’

Op woensdag 7 en 14 oktober wordt bij PiëzoCentrum Oosterheem een workshop ‘Creatief mondkapjes maken’ georganiseerd. Overal in Zoetermeer zijn mensen creatief bezig met het maken van mondkapjes.

Wil je ook leren hoe je dit zelf, met de hand, kunt maken? Geef je dan op voor deze workshop! Het mondkapje dat gemaakt wordt, valt onder de categorie niet-medisch mondkapje met katoenen stoffen. Er liggen diverse mooie stoffen met verschillende leuke en mooie patronen klaar om uit te kiezen.

De workshop vindt plaats op woensdag 7 en 14 oktober van 14.30 uur tot 16.00 uur in PiëzoCentrum Oosterheem. Het adres is Zanzibarplein 21. Kosten bedragen 3 euro. Dit kan contant betaald worden of met gebruik van de ZoetermeerPas.

Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via Natalia Sadinska: 06-46863212 of [email protected].

Taalvrijwilligers gezocht bij Piëzo

Met taal kunnen we contact maken met andere mensen en het opent deuren als je de taal goed spreekt. In Zoetermeer zijn er mensen die om wat voor reden dan ook hulp of ondersteuning nodig hebben bij het -beter- leren de Nederlandse taal. Daarom is Piëzo op zoek naar nieuwe vrijwilligers die taalvaardig, sociaal en leergierig zijn.

  • Wat verwachten ze van jou als vrijwilliger?

Natuurlijk een goede beheersing van de Nederlandse taal, waarbij ze niet verwachten dat je een onderwijsachtergrond hebt. Het is wel belangrijk dat je betrokken bent bij mensen die de taal willen leren. Als je taalvrijwilliger wordt dan krijg je via het Taalhuis Zoetermeer, waar Piëzo partner van is, een basistraining voor taalvrijwilliger aangeboden.

  • Wat heeft Piëzo jou te bieden?

Je ontmoet veel enthousiaste mensen, gezelligheid en hebt contact met andere (taal)vrijwilligers. De taallessen vinden plaats op de locaties van Piëzo of bij samenwerkingspartners zoals basisscholen. Er is genoeg ruimte om je verder te ontwikkelen door trainingen en workshops te volgen.

  • Meer informatie of aanmelden?

Ben je geïnteresseerd? Kom naar één van de twee informatiebijeenkomsten voor nieuwe taalvrijwilligers.

  • Donderdag 8 oktober, 15.00 – 16.30 uur, Ambachtenwerkplaats (Teldersrode 25)
  • Woensdag 14 oktober, 09.15 – 11.15 uur, PiëzoCentrum Palenstein (Rakkersveld 253)

Aanmelden of maar informatie bij: Kirsten Cleij (06 55217956, [email protected]) of Jocelyn Heidweiller (06 51948552, [email protected]).

‘Samen eten in de wijk’ Oosterheem

Vind je het leuk om samen te eten en andere mensen te ontmoeten? Geef je dan op voor de restaurantavond ‘samen eten in de wijk’. De driegangenmaaltijd in Oosterheem wordt door vrijwilligers bereid. Kosten voor de maaltijd bedragen vijf euro, contant te betalen of met gebruik van de ZoetermeerPas. Aanmelden is noodzakelijk en kan via Natalia Sadinska, [email protected], 06- 46863212.

  • Datum: donderdag 8 oktober
  • Tijd: 17.00 – 18.30 uur
  • Locatie: PiëzoCentrum Oosterheem, Zanzibarplein 21

‘Samen eten in de wijk’ is onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid die loopt van 1 tot en met 8 oktober.

‘Samen eten in de wijk’ Buytenwegh

Vind je het leuk om samen te eten en andere mensen te ontmoeten? Geef je dan op voor de restaurantavond ‘samen eten in de wijk’. De tweegangenmaaltijd in Buytenwegh wordt door vrijwilligers bereid. Kosten voor de maaltijd bedragen vier euro, contant te betalen of met gebruik van de ZoetermeerPas. Aanmelden is noodzakelijk en kan via Milou van Loenen, [email protected], 06- 11715238.

  • Datum: woensdag 7 oktober
  • Tijd: 18.00 – 19.30 uur
  • Locatie: PiëzoCentrum Buytenwegh, Cesar Franckrode 64

‘Samen eten in de wijk’ is onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid die loopt van 1 tot en met 8 oktober.

Gezonde leefstijl bij Piëzo

Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk. Voldoende sociale contacten, gezond eten en voldoende bewegen dragen allemaal bij aan een gezonde leefstijl. Hoe zorg jij voor een gezonde leefstijl met ook voldoende sociale contacten? De trainers van Indigo Preventie gaan met bezoekers hierover in gesprek. Aanmelden is noodzakelijk en kan via Natalia Sadinska, [email protected], 06-46863212.

  • Dag: donderdag 8 oktober
  • Tijd: 09.15 – 11.15 uur
  • Locatie: PiëzoCentrum Oosterheem, Zanzibarplein 21
  • De bijeenkomst is gratis te bezoeken en kinderoppas voor kinderen van 0 tot 4 jaar is aanwezig.

Deze bijeenkomst is onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid die loopt van 1 tot en met 8 oktober.

Voorlichtingsbijeenkomst Sportmaatjes, ga zelf sporten

Zou je graag willen sporten maar weet je niet zo goed waar je dit kunt doen? Of wil je niet alleen naar een sportvereniging? Misschien is sporten met een Sportmaatje dan echt iets voor jou.
Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst vertellen enthousiaste Sportmaatjes over hun ervaringen als Sportmaatje bij diverse Zoetermeerse sportverenigingen. Iedereen die het moeilijk vindt om alleen te gaan sporten kan mee doen aan het sportmaatjesproject. Je kunt vrijblijvend komen luisteren naar de voorlichting.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via Gioia Conte, [email protected], 06-31687716.

  • Tijd: 13.30 – 15.00 uur
  • Locatie: PiëzoCentrum Meerzicht, Uiterwaard 21

Deze voorlichtingsbijeenkomst Sportmaatjes is onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid die loopt van 1 tot en met 8 oktober.

Eenzaamheid Samen Aanpakken

Ben jij weleens eenzaam? Voel jij je voldoende verbonden met andere mensen? Wat betekent eenzaam zijn voor jou? Hoe herken je eenzaamheid bij anderen?
Op de locatie van PiëzoSteunpunt Rokkeveen (in de bibliotheek) kun je hier samen met anderen van gedachten over wisselen. Het gesprek wordt begeleid door een getrainde, vrijwillige gespreksleider van Stichting Piëzo. Deelname is gratis. Aanmelden via Odette Panneman, [email protected], 06-36019137.

  • Dag: maandag 5 oktober
  • Tijd: 10.00 – 11.30 uur
  • Locatie: PiëzoSteunpunt Rokkeveen, Nathaliegang 81

De bijeenkomst Eenzaamheid Samen Aanpakken is onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid die loopt van 1 tot en met 8 oktober.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen