Activiteiten Piëzo

Foto: Piëzo

Komende periode zijn er weer veel activiteiten bij Piëzo. Ook zoeken zij nog vrijwilligers.

Buren ontmoeten in Oosterheem tijdens Burendag

Op vrijdag 25 september viert Piëzo Burendag in Oosterheem. Onder het genot van een drankje kan je in PiëzoCentrum Oosterheem kennismaken met jouw mede buurtbewoners. Uiteraard wordt er gezorgd voor een lekker hapje. Ook kunnen we samen kijken wat jij voor de wijk kan betekenen.

  • Tijd: 10.00 uur tot 12.00 uur
  • Adres PiëzoCentrum Oosterheem: Zanzibarplein 21
  • Aanmelden kan via Natalia Sadinska: [email protected] / 06 46863212

Deze activiteit in het kader van Burendag wordt financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.

Begeleiders gezocht voor Studieplekken bij Piëzo

Vind je het leuk om kinderen van de basisschool verder te helpen met het verbeteren van hun schoolprestaties en ben je één of twee middagen per week na schooltijd (vanaf drie uur) beschikbaar? Dan verwelkomen we je graag als vrijwillige begeleider op één van onze studieplekken. Een Studieplek is een rustige plek in de wijk waar kinderen worden begeleid met hun schoolwerk en waar nauw wordt samengewerkt met scholen.
Je gaat met kinderen aan de slag o.a. met hun taalontwikkeling en vanuit school meegekregen werk. Deze begeleiding helpt kinderen in een fijn (studie)ritme te komen en zorgt ervoor dat ze niet (meer) achterlopen op school en meer plezier krijgen in leren. Je werkt altijd samen met één of meer andere vrijwilligers op de groep en daarnaast word je ondersteund door de projectcoördinator van Stichting Piëzo.

Neem voor meer informatie of om aan te melden contact op met AnneMarie Hut via [email protected] of 06-11720398.

Vrijwilligers VooleesExpress gevraagd

Met de VoorleesExpress kun jij een verschil maken voor een kind in je omgeving. Wij zijn op zoek naar creatieve vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal. Gedurende de Corona-maatregelen kijken we met jou hoe je op afstand, toch een kind kunt stimuleren in de taalontwikkeling. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met AnneMarie Hut via [email protected] of 06 11720398.

Deelnemers Piëzo starten met mbo-opleidingen

Afgelopen week zijn drieëndertig deelnemers van Piëzo gestart met hun mbo 1 of 2 -opleiding. Er is voor hen een spannende, maar vooral leuke tijd aangebroken. Gedurende het opleidingstraject volgen zij les bij MboRijnland en doen praktijkervaring op bij de locaties van Piëzo en op plekken bij partners in de wijken zoals basisscholen, woonzorgcentra voor ouderen en locaties voor dagbesteding. De mbo1-opleiding richt zich op het uitvoeren van dienstverlening en basiszorgtaken en mbo 2 leidt de deelnemers op tot Helpende welzijn en zorg. Er is voor alle deelnemers extra aandacht voor stage- en studiebegeleiding waarbij per deelnemer gekeken wordt wat hij of zij nodig heeft aan extra hulp. Vrijwillige stagebegeleiders bieden deze hulp die kan bestaan uit extra reken-of taalondersteuning of bijvoorbeeld leren plannen van huiswerk.
Voor meer informatie over de opleidingen van Piëzo kunt u contact opnemen met Sandra Venhuizen; 06 52667817, [email protected].

Voorlichting door diëtiste: geef je weerstand een boost

Geef je weerstand een boost! In deze tijd van corona is een goede weerstand voor iedereen van belang. Tijdens de interactieve bijeenkomst op dinsdag 22 september is in PiëzoSteunpunt Seghwaert geeft de diëtist van Goudenhart praktische tips om je weerstand te verhogen. De bijeenkomst duurt van 13.00 uur tot 14.30 uur. Deelname aan de workshop is gratis. PiëzoSteunpunt Seghwaert is gevestigd aan de Vaartdreef 115.

Voorafgaand aan de bijeenkomst, om 12.30 uur is er een gezonde wijklunch. U bent van harte uitgenodigd om mee te eten. Kosten zijn 2 euro. Dit kunt u contact betalen of met de Zoetermeerpas. Alleen kiezen voor de voorlichting kan ook.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met AnneMarie Hut via 06 11720395 of via [email protected].

 

Kinder Ambachtenwerkplaats

De Kinder Ambachtenwerkplaats combineert plezier, kunst, techniek en ambachten én daagt kinderen (4-12 jaar) uit om creatief bezig te zijn. Nu alleen nog kiezen! Doe mee aan String Art: maak je eigen unieke kunstwerk op hout met spijkers en mooie gekleurde draden óf maak je eigen katapult van hout. Maak een tasje, een sieraad en/ of haarversiering. Hiervoor gebruik je pailletten, kralen, knopen en lapjes.

Meer informatie en aanmelden bij Femke Boerkamp: [email protected], 079-8881928 / 06-46872086

  • Wanneer: elke woensdag
  • Locatie: Ambachtenwerkplaats, Teldersrode 25
  • Tijd: 13.00 – 15.00 uur

Workshop ontdek je talent

Wat voor moois bloeit er allemaal in jou?

Weet jij wat een talent is en welke talenten je zelf hebt? Tijdens deze gezellig workshop gaan we een creatieve opdracht doen en ontdek je welke talenten je zelf allemaal hebt. Én, aan het einde van de workshop heb je een prachtige ‘talentenbloem’ met daarop jouw talenten om mee naar huis te nemen.
Ben je tussen de 8 en 14 jaar? Doe mee!

Deze workshop van de Piëzo TalentenAcademie is onderdeel van het UITfestival Zoetermeer.

Aanmelden en meer informatie: projectleider Piëzo TalentenAcademie Jocelyn Heidweiller, 06 51948552 of [email protected].

 

Gezonde levensstijl bij Piëzo

Op donderdag 24 september staat de informatiebijeenkomst in PiëzoCentrum Buytenwegh in het teken van een gezonde levensstijl. De bijeenkomst wordt geleid door een trainer van Indigo>Preventie en maakt je bewust van je eigen levensstijl en welke aspecten hierbij horen. Je leert hoe je eigen doelen inzet om een gezonde leefstijl te bevorderen. Zo komen onderwerpen aan bod als hoe ga je om met stress, beweging, voeding, slaapgedrag? De informatiebijeenkomst duurt van 09.15 uur tot 11.15 uur. Kinderoppas voor kinderen van 0 tot 4 jaar is aanwezig. Het adres van PiëzoCentrum Buytenwegh is Cesar Franckrode 64.

Aanmelden en meer informatie: Milou van Loenen, [email protected], 06 11715238.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden