Vier voorjaarsvakantie in het Forum

Foto: De Bibliotheek Zoetermeer

Wat een tof programma heeft Bibliotheek Zoetermeer weer voor de komende voorjaarsvakantie! Kom op donderdag 27 en vrijdag 28 februari naar het Forum aan het Stadhuisplein 1 voor een superleuk programma met striptekenen, geen praatjes maar plaatjes, toneel spelen, bewegen, sport en je eigen raket bouwen.

Donderdag 27 februari van 9:00 – 11:00 uur – workshop geen praatjes maar plaatjes.

Wist je dat een plaatje meer dan 1000 worden zegt, en beter kan uitleggen wat je bedoelt? En wist je dat iedereen kan tekenen? Je gaat tijdens deze workshop vooral veel tekenen in plaats van praten. In twee uur leer je het teken ABC, je leert allerlei plaatjes tekenen en we oefenen een paar manieren waarop je tekenen kan gebruiken. Kom je ook?

Donderdag 27 februari van 13:00 – 15:00 uur – Sport en beweging

Waarom sport en beweging? Bibliotheek Zoetermeer heeft een heel leuk leesprogramma op de scholen uitgezet in samenwerking met Bibliotheek Den-Haag en ADO Den-Haag, het heet ‘scoor-een-boek’! De afgelopen twee weken hebben veel leerlingen op Zoetermeerse scholen zoveel mogelijk boeken gelezen en daarmee gescoord! Tijdens de voorjaarsvakantie is er de ‘rust’ en kunnen kinderen allerlei leuke workshops volgen die in het teken staan van sport en beweging. Leer je eigen sportstrips tekenen van een echte striptekenaar! Of leer je eigen theatervoorstelling maken met het thema sport en beweging bij Fratsen & Frutsels.

Fratsen & Frutsels

Waar droom jij van? Heb je altijd al willen zweven, schapen hoeden, de maan zijn? Alles kan volgens Roos! Want Roos heeft kistjes. Kistjes vol kwatsen. En die kwatsen vormen een verhaal. Verhalen vol fantasieën, frutsels, figuren, en fratsen. Maar Roos heeft hulp nodig. Hulp van jou! Trek alle fabel-lades open en ga mee op avontuur op zoek naar het verborgen verhaal…

Fratsen & Frutsels is een interactieve kindervoorstelling voor midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Voorafgaand aan de voorstelling zal er een workshop plaatsvinden.

Ook kunnen kinderen hun eigen sportieve spelletjes programmeren met de geweldige minicomputer de ‘Micro:bit’. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun eigen stappenteller, overgooi-spelletjes of reactie-meter programmeren.
Ook zal er die dag een heerlijke leeshoek ingericht worden waar kinderen allerlei strips, boeken en tijdschriften kunnen lezen om zo nog meer boeken te scoren.

Gratis

Alle activiteiten gedurende deze middag zijn geheel gratis.

Vrijdag 28 februari van 15:00 – 17:00 uur

Vrijdag 28 februari hebben wij voor de voorjaarsvakantie een speciale editie van Knappe Koppen. We gaan aan de slag met luchtdruk en bouwen onze eigen raket. Vervolgens gaan wij naar buiten om hem te lanceren. Kosten bedragen € 4,50 per aanmelding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden