Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek met Prinses Laurentien

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen van 22 januari t/m 1 februari 2020. Deze dagen hebben als doel voorlezen te bevorderen en te onderstrepen hoe belangrijk voorlezen is.

Als warm pleitbezorger van leesbevordering, leest Prinses Laurentien op 22 januari 2020 voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt in het Stadhuis-Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer.

Voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar

Voorlezen heeft ontzettend veel voordelen. Het draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Zowel op emotioneel, cognitief als op sociaal vlak. Maar boven alles is voorlezen een fijn moment. Fijn omwille van het verhaal, de aandacht voor elkaar en het gezellig samen zijn. Het Prentenboek van het Jaar is Moppereend van Joyce Dunbar. De Voorleesssessie van prinses Laurentien is besloten, maar jouw kind kan ook genieten van het leuke verhaal. Bibliotheekmedewerkers lezen voor in alle vestigingen. Kom gezellig met jouw (klein)kinderen naar het peutervoorlezen op woensdagochtend 22 januari tussen 10.30 en 11.00 uur! Dat kan in het Forum, wijkbibliotheek Oosterheem en wijkbibliotheek Rokkeveen. Aanmelden is niet nodig. Daarnaast leest de Bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen ook voor op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Zoetermeer. Kijk voor meer informatie over de prentenboek top 10 en voorleestips op de website www.nationalevoorleesdagen.nl.

Baby-, peuter- en kleutermarkt

Ieder jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek een grote Baby-, peuter- en kleutermarkt. Deze bruisende speel- en infomarkt vindt plaats op zondag 2 februari 2020 van 9.30 tot 12.30 uur in het Forum. Bekijk het volledige programma op de website: https://www.forumzoetermeer.nl/activiteiten/2020-02-02/baby-peuter-en-kleutermarkt

Adressen: Forum: Stadhuisplein 1, Bibliotheek Oosterheem: Oosterheemplein 132 en wijkbibliotheek Rokkeveen: Nathaliegang 81.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden