Een heel jaar feest bij LCKV Jeugdvakanties

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

LCKV Jeugdvakanties bestaat 100 jaar. Dat viert de vereniging – waar ‘s zomers zo’n 1600 kinderen en jongeren begeleid door 600 vrijwilligers mee op kamp gaan – het hele jaar door.

Tijdens de openingsceremonie op 11 januari geeft burgemeester Henry Lenferink van Leiden het startsein voor de feestelijkheden. Er zijn de komende maanden tal van activiteiten voor deelnemers, leiding, leden, oud-leden, ouders en andere belangstellenden.

Ook de stad en haar inwoners gaan het merken. Dat begint al in de maand maart met het grote Opruimspel. Een variant op het spel dat altijd aan het einde van een kampweek gespeeld wordt. Nu echter om in plaats van het kampterrein de stad schoon te maken. Zoveel mogelijk kinderen en scholen worden erbij betrokken. Later in het jaar – op 24 mei – kunnen kinderen ‘Levend Kolonisten van Catan’ spelen. En een cadeau voor de stad komt er in de vorm van een muurgedicht van de hand van stadsdichter Marianne van Velzen.

Op 100jaar.lckv.nl is te zien dat het jubileum ook met diverse ‘interne’ activiteiten wordt gevierd. Zo kunnen deelnemers hun ouders een dagje meenemen ‘op kamp’ en is er een wandeltocht, een tentoonstelling, een fietstocht langs kampterreinen en een pubquiz. Een groots festival met activiteiten voor leden, leiding, deelnemers en ouders vormt op 12 en 13 september het hoogtepunt van het feest.

Komende zomer op kamp

Intussen verheugen talloze kinderen en jongeren zich ook alweer op een plekje in een kamp komende zomer. Tijdens een weekje zonder ouders beleven zij de bijzondere sfeer (met kampvuur, feesten, spannende bosspelen, spooktochten, lol, plezier, nieuwe vriendschappen etc.) die ‘de LCKV’ al een eeuw lang kenmerkt. Voor velen de leukste week van het jaar. Het kamprogramma is inmiddels bekend. Inschrijven kan tot 22 januari.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden