Kerstboom opruimen zonder spoort van dennennaalden

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De kerstdagen zijn weer voorbij. Voor mensen met een echte kerstboom (met of zonder kluit) is het vaak een heel gedoe om alle dennennaalden weer uit de kamer te krijgen.

Enkele tips om de kerstboom op te ruimen zonder een spoor van dennennaalden zijn wel te geven. Deze tips komen vooral nee op het isoleren van de kerstboom van de omgeving. Pak een (oud) laken of hoeslaken en wikkel die om de boom. Of leg het laken neer, leg de boom erop, wikkel het laken eromheen en trek hem het huis uit. Of trek een grote vuilniszak over de top van de boom naar beneden. Past de boom niet in één zak, trek dan een tweede zak vanaf de onderkant omhoog. Zo voorkomt u zo veel als mogelijk dat u een spoor van dennennaalden in uw huis achterlaat.

De kerstboominzameling van de gemeente vindt plaats op zaterdag 11 januari 2020 op de bekende plekken. Na de Kerst vindt u informatie hierover via www.zoetermeer.nl/kerstbomenactie. Wilt u de kerstboom al eerder kwijt dan kunt u hem brengen naar het Zelfbrengdepot aan de Argonstraat of u knipt de boom in kleine stukken voor in de groencontainer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden