Powervrouwen van de 20e eeuw

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Op zaterdag 23 november organiseren de Volksuniversiteit Zoetermeer en het Humanistisch Verbond Den Haag-Haaglanden een discussiemiddag over de actuele positie van de vrouw in samenleving en politiek aan de hand van de inzichten van Simone de Beauvoir en Hannah Arendt.

In 2019 gedenken we dat het 100 jaar geleden is dat vrouwen in Nederland het actieve kiesrecht kregen. Reden om stil te staan bij de actuele positie van vrouw in de maatschappij. De positie van vrouw is al flink veranderd, maar zijn we al bij de gewenste situatie? Anno 2019 is er nog steeds een inkomenskloof van ca. 8% tussen mannen en vrouwen, is slechts een derde van de parlementariërs vrouw, bestaat er nog steeds een glazen plafond in loopbanen bij bedrijven en instellingen en toont de #metoobeweging aan dat respect voor vrouwen bepaald nog niet de norm is. Reden om ons zorgen te maken of zien we ook positieve ontwikkelingen?

De bijeenkomst vindt plaats in het Forum, Stadshuisplein 1 op 23 november van 13:30 uur tot 16.30 uur en kost € 17,50. Aanmelden kan via de website van de Volksuniversiteit Zoetermeer. www.volksuniversiteit-zoetermeer.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen