Cultuurlezing 30 jaar Val van de Berlijnse Muur

Foto: De Bibliotheek Zoetermeer

In november 2019 is het precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Eric Klarenbeek neemt je in deze lezing mee naar het Berlijn van toen.

Wat ging er vooraf? De val van de muur betekende vrijheid voor de ‘Ossi’s’, een opening naar Duitse eenwording, maar zat iedereen daar echt op te wachten? Deze cultuurlezing, in samenwerking met de Volksuniversiteit, en vindt plaats op 10 november in het Forum en start om 11.00 uur en duurt tot ca. 12.30. Kaarten € 10,- (leden) € 12,50 (niet leden) zijn aan de balie en online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

De val van de muur op 9 november sluit de periode die de 20ste eeuw definieert af. Opnieuw in Berlijn waar in 1914 de 19de eeuw ophield bij het begin van de Eerste Wereldoorlog. Een eind aan de eeuw vol -ismen: communisme, fascisme.

Dit is een activiteit in het kader van de Maand van de Geschiedenis én het Festival “30 jaar val van de Berlijnse muur”, een initiatief van het Ebony Ensemble. Meer informatie over het festival en de activiteiten vind je op https://ebony-ensemble.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden