Opvoedmarkt hand-in-hand in het Forum

Foto: De Bibliotheek Zoetermeer

Van 7 t/m 13 oktober is het landelijk de ‘Week van de Opvoeding’. Het thema dit jaar is ‘hand-in-hand’. Het Forum en haar partners willen graag aandacht geven aan deze mooie week en organiseren hierom een speciale opvoedmarkt voor ouders en mede-opvoeders.

Op zaterdag 12 oktober van 13:00 tot 16:00 uur zal deze informatieve en leuke opvoedmarkt georganiseerd worden. Doe inspiratie op, ontmoet verschillende organisaties en kom ervaren hoe we gezamenlijk handen en voeten geven aan de opvoeding van kinderen.

Activiteiten

Oude Nokia’s, Gameboys en maar één spelletje op je mobiele telefoon hebben. 20 jaar geleden zag de wereld er voor de doorsnee tiener er heel anders uit. Tegenwoordig kunnen kinderen niet van dat mobieltje afblijven en spreken we van een epidemie en verslaving. Tussen 14:00 en 15:00 uur zal er een leuke en interactieve lezing door Bibliotheek Zoetermeer gegeven worden over online vriendschappen en smartphone verslaving. Ook kun je als ouder en kind terecht in het App-Lab waar de leukste educatieve apps te spelen zijn.

Kern Kinderopvang gaat leuke en spannende kinderboeken voorlezen waarna kinderen zich kunnen laten schminken of een stoere glittertattoo kunnen laten zetten. Ook is er plek waar kinderen lekker kunnen knutselen en tekenen onder begeleiding van pedagogisch medewerkers zodat jij als ouder de tijd hebt om op de markt rond te snuffelen.

‘Van nature voor kinderen’ geeft heerlijke kindermassage demonstraties. Kun je wel wat ontspanning gebruiken, laat je dan masseren door een holistisch kindercoach. Ervaar op die manier zelf wat massage kan betekenen voor jouw kind. Ook kun je kennis maken met het interpreteren van kindertekeningen. De kinderen kunnen een boomtekening maken. Indien gewenst kunnen deze worden geanalyseerd.

Het Meerpunt Inlooppunt staat samen met Humanitas voor u klaar met allerlei handige en leuke opvoedtips. Ook is er ‘ouders in de picture’ waar je als ouder even in het zonnetje wordt gezet met het maken van een leuke foto! Met leuke photo-props zoals ‘papa is een toffe peer’ of ‘ma-de-liefste’ sta je kek op de foto.

Stichting Piëzo organiseert een ‘Opvoeden Samen Aanpakken’ bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst op de markt zal er een gezellig hoekje zijn ingericht waar je, onder het genot van een heerlijke kop thee of koffie, aan de hand van verschillende stellingen, in gesprek kunt gaan met andere ouders.

Ook op het gebied van motoriek en beweging voor kinderen is er voldoende te vinden tijdens de opvoedmarkt. Kinderfysiotherapie Groei! en Paramedisch Centrum Impact zijn aanwezig waarbij kinderen allerlei leuke spelletjes en oefeningen kunnen doen. Denk aan evenwichtspelletjes, oefeningen die kinderen kunnen doen tussen het tabletgebruik door en nog veel meer. Je kunt in gesprek met fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de doelgroep en meteen je vragen stellen.

Bij ‘Leef je leven’ kun je terecht voor een mooi gesprek over de kracht en de noodzaak van bewustwording bij het opvoeden. Thema’s als: de kwaliteit van jouw (gezins-)leven en het vorm geven van de opvoeding kunnen centraal staan. Hoe kun je als ouder bijvoorbeeld een stap terug doen, om zo effectiever vooruit te kunnen.

Youz deelt tijdens de ochtend leuke kinderballonnen uit waar kinderen iets op kunnen tekenen en kunnen ouders in gesprek over het praten over gevoelens als onderdeel van de opvoeding.

Tijdens de opvoedmarkt zijn er nog veel meer organisaties waar je informatie kunt halen, waar je samen met je kind een leuke activiteit kunt doen of waar je kennis kunt maken met verschillende professionals. Opvoeden doe je namelijk niet alleen, maar dat doe je hand-in-hand met anderen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden