Voorlichtingsavond over depressie

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Op donderdag 10 oktober vindt in Zoetermeer een voorlichtingsavond over depressie plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in Wijkcentrum Oosterpoort (Zanzibarplein 5) en begint om 19.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Het is heel normaal om af en toe somber te zijn of nergens zin in te hebben. Maar sommige mensen hebben dit sombere gevoel al een paar weken en het grootste deel van de dag. Zij hebben nergens zin meer in, hebben moeite met slapen en kunnen zich vaak slechter concentreren. Ze zijn lichtgeraakt of pessimistisch en voelen zich schuldig of verdrietig.

Lukt het niet om deze gevoelens weg te krijgen en beïnvloeden ze je dagelijks leven? Dan is er misschien sprake van een depressie. Depressie is een ziekte die veel voorkomt. Iedereen kan het krijgen. Een depressie kan het leven en dat van mensen in de directe omgeving erg beïnvloeden.

Tijdens de voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om een depressie te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen. Voor meer informatie: bel 070-4441264, mail [email protected] of kijk op www.rivierduinen.nl/agenda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden