Proef Zoetermeer bij Inspiratiemarkt 55+

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Op dinsdag 24 september van 10:00 tot 13:30 uur is de tweede editie van de gratis Inspiratiemarkt 55+ in het Forum onder het thema ‘Proef Zoetermeer’. De bibliotheek en haar partners presenteren samen in het Forum Café een veelzijdig najaarsprogramma waar bezoekers voorproefjes van kunnen nemen.

De Bibliotheek en haar samenwerkingspartners maken zich in het Forum, de hoofdvestiging van de Bibliotheek, sterk voor 55plussers. Dat is te zien tijdens de Inspiratiemarkt.

Doe mee aan de boekenbabbels, de studiekring en aan oud-Hollandse spelletjes. Ook wordt in samenwerking met Floravontuur een mooie nieuwe folderwand gepresenteerd. De folderwand is de aanloop naar een vernieuwd toeristisch informatiepunt in het Forum; dé plek waar Zoetermeerders informatie kunnen halen over vrijetijdsbesteding in eigen stad.

Partners

CKC & Partners presenteert haar 55-plus programma ‘Uit de Kunst’ dat in het najaar in het teken staat van Frankrijk met o.a. lezingen, architectuur en meer. Museum de Voorde bied deze ochtend gratis rondleidingen aan en gaat aan de slag met een leuke Zoetermeerse quiz.

De Volksuniversiteit biedt taalcursussen Frans, Spaans, Italiaans, Duits en Engels aan, ook overdag. Een van de docenten Engels is aanwezig om informatie te geven over deze leuke cursussen. Daarnaast staan er het komende najaar diverse lezingen op het programma over Nietzsche, Socrates en de tuinen van Monet.

Ook de digitale omgeving komt aan bod tijdens deze ochtend. Seniorweb staat klaar voor bezoekers met oplossingen voor computerproblemen of antwoorden op vragen over bijvoorbeeld tabletgebruik. In het E-lab wordt meer verteld over nieuwe technieken zoals 3D-printen en lasergraferen. Ook kunt u terecht bij Plicare voor al uw financiële vragen en problemen.

Na afloop kunnen bezoekers in het Forum Café genieten van een heerlijke lunch gemaakt van Zoetermeerse streekproducten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden