Nieuwe editie van Mamacafé Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Er komt weer een gezellige editie van Mamacafé Zoetermeer aan! Elke eerste dinsdag van de maand, van 9.30u tot 11.30u kunnen (aanstaande) moeders met hun kinderen gezellig aansluiten in lunchcafé de Zoetelaar, voor een gezellig praatje, een luisterend oor, om er even uit te zijn of voor hulp en adviezen. Deze maand is het thema “ik verwacht, wat verwacht jij?”.

Je bent zwanger. Of je bent onlangs of wat langer geleden moeder of vader geworden. Dat heeft nogal een impact. Het is fantastisch, zo’n kleintje, maar het brengt mogelijk ook vragen en twijfels en misschien onzekerheden of taboes met zich mee. Je verwachtingen worden overtroffen, of je moet ze bijstellen. Je lijf werkt niet mee, je hebt veel zorgen, je baby slaapt weinig, het opvoeden is lastig of je vindt bijvoorbeeld weinig aansluiting in je omgeving. Zo kunnen er tal van zaken zijn waarover je niet had nagedacht en nu heb je er toch mee te maken.

Er is veel aandacht voor de leuke en fysieke kant van het zwanger zijn en het krijgen van een kindje, en weinig aandacht voor het mentale, het lastige en voor de vader en moeder. Saskia en Marjorie van Ikverwacht willen dat veranderen door dagelijks bezig te zijn met het bieden van coaching en het normaliseren van al deze gevoelens en gedachten. Daarnaast maken zij graag een mooi aandenken aan deze periode, door bijvoorbeeld het maken van mooie foto’s.

Op dinsdag 5 februari is het thema van het Mamacafé “ik verwacht, wat verwacht jij?” Het belooft een gezellige ochtend te worden! Saskia en Marjorie geven een korte lezing, geven ruimte voor gesprek en zullen zorgen voor een leuke fotoshoot voor een blijvende herinnering.

Ook komende editie is er een lactatiekundige aanwezig voor vragen en advies bij borst- of flesvoeding en voor vragen over ergonomisch dragen kun je terecht bij draagconsulentes Maaike en Suzanne.

Toegang is gratis, consumptie verplicht. Wie komt er ook gezellig langs?

(tekst: Mamacafé Zoetermeer)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen