Basisschool de Oranjerie zet zich in voor anderen

Foto: Basisschool De Oranjerie

Rond Kerstmis wil Basisschool Oranjerie samen iets extra’s doen voor een ander. Dit jaar is gekozen om twee goede doelen in Zoetermeer te steunen. De gesteunde goede doelen maken kerstpakketten voor gezinnen die in of onder de minima grens leven. Basisschool de Oranjerie steunt ‘Stichting Iedereen Een Maaltijd’ en ‘Buurtforum Samen in de Stromen’.

Stichting Iedereen Een Maaltijd helpt mensen die buiten alle regelingen vallen en (tijdelijk) helemaal geen inkomen hebben door gratis maaltijden te geven. Zij motiveren deze mensen weer te vechten voor zichzelf en zo uit hun nare situatie te komen. Ook in de wijk Oosterheem, waar De Oranjerie staat, zijn veel gezinnen die in of onder de minima grens leven. Voor deze mensen willen Buurtforum Samen in de Stromen en een groep jongeren van Buurtwerk iets extra doen voor de kerstdagen.

Met elkaar iets doen voor een ander

Deze organisaties hebben ons om hulp gevraagd en de kinderen van De Oranjerie zijn hier enthousiast mee aan de slag gegaan. Deze week staan kinderen uit groep 7 klaar om producten te verzamelen en te ordenen om dit te kunnen realiseren. Als wij-school zijn wij trots op het feit dat onze leerlingen klaar staan voor mensen die onze hulp kunnen gebruiken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen