Camera’s ingezet voor onderzoek verkeersveiligheid in De Leyens

Foto: Gemeente Zoetermeer

Op de rotonde bij De Sniep (Aïdaschouw) worden vanaf maandag 2 juli een week lang cameraopnames gemaakt om de verkeersveiligheid in beeld te brengen. De gemeente heeft diverse signalen ontvangen dat met name de fietsoversteek over de Zwaardslootseweg verkeersonveilig zou zijn en dat hier zich regelmatig bijna-ongevallen voordoen.

De gemeente gaat met cameraopnames in beeld brengen wat de werkelijke verkeersveiligheidssituatie is. Er wordt ook gekeken naar het invoegen van de bus vanaf de halte vlak voor de rotonde.

Onderzoek verkeersstromen

Een tweede cameraonderzoek dat maandag 2 juli start is een onderzoek naar de doorgaande verkeersstromen rond het Woonhart. Bewoners geven aan dat de oversteek bij de Sartrezijde over het Broekwegpad in de ochtend helemaal vast staat met autoverkeer. Het onderzoek moet in kaart brengen waar de auto’s vandaan komen en heen gaan. Op drie punten worden kentekens gefotografeerd van passerende voertuigen. Deze locaties zijn: de oversteek bij de Sartrezijde, de Filmlaan en de Toneellaan.

Vernietiging beelden

De camerabeelden worden uitsluitend gebruikt voor deze onderzoeken. Ze worden dus niet voor andere doeleinden, zoals signalering van overtredingen gebruikt. Na oplevering van het eindrapport van de onderzoeken worden alle camerabeelden vernietigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen