Wat vindt u belangrijk in de binnenstad van de toekomst?

Foto: Gemeente Zoetermeer

Kom naar onze Binnenstadswinkel op 23 juni van 11.00 tot 16.00 uur in het Stadhuis-Forum, voor informatie en excursies. Of laat horen of u het eens bent met onze stellingen op doemee.zoetermeer.nl.

Programma 23 juni Stadhuis-Forum

  • Binnenstad informatiestand 11.00-16.00 uur

 

  • Excursie Uitstraling en Planologie – start 12.00 uur
  • Verzamelen in Stadhuis-Forum Zoetermeer

De binnenstad van Zoetermeer kent een boven- en een onderwereld. Daarnaast zijn er veel gebieden waar de bezoekers snel doorheen gaan, omdat er niets te beleven valt, of omdat de kijker vooral achterkanten van gebouwen ziet. Tijdens deze excursie bekijken we de plekken waar het beter kan, en nodigen we u uit om met ons mee te denken over hoe we de binnenstad mooier kunnen maken.

  • Excursie Flora en Fauna – start 13.00 uur
  • Verzamelen om in Stadhuis-Forum Zoetermeer

Zoetermeer heeft veel groen en natuur, maar in de binnenstad zit het soms goed verborgen. De bebouwde omgeving van het centrum heeft haar eigen unieke stadsnatuur. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar de verrassende medebewoners van onze stad. Van de slechtvalkjes tot speciale soorten bomen en planten. Loopt u mee, dan krijgt u het boekje ‘The Green Five’, over Zoetermeers mooiste stadsnatuur.

  • Excursie Kunst en Design – start 14.00 uur
  • Verzamelen in Stadhuis-Forum Zoetermeer

De binnenstad zit vol met kunst en verborgen ontwerpen. Dat doen we omdat het wonen en beleven van de binnenstad leuker maakt. In de Binnenstad bevinden zich 47 kunstwerken. Goede kunst en mooi design lokt reacties uit, als bewoner en bezoeker word je aan het denken gezet. Iedereen herkent het en heeft er een mening over. Tijdens deze excursie loopt u langs een aantal bekende én verborgen kunstwerken in de stad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen