Kom kijken bij station Lansingerland-Zoetermeer

Foto: Gemeente Zoetermeer

Station Lansingerland-Zoetermeer in aanbouw van dichtbij bekijken? Dat kan op zaterdag 2 juni 2018 op de Dag van de Bouw. De bouwlocatie is dan tussen 10.00 en 16.00 uur open voor het publiek.

Een unieke kans om via een rondleiding meer te weten te komen over bijvoorbeeld de constructie van het viaduct over de A12. En onze projectmedewerkers en architecten staan u graag te woord in de tent bij de bouwlocatie. De film over het station bekijken of een virtuele rondleiding is daar ook mogelijk.

U vindt de bouwlocatie nabij de kruising Zoetermeerselaan/Prismalaan West in Bleiswijk (nabij grens Zoetermeer). De bouwlocatie is (deels) toegankelijk voor rolstoelen / scootmobiels / kinderwagens. Rondleidingen vinden ongeveer elk half uur plaats (laatste rondleiding om 15.00 uur). Ook voor kinderen maken we er een leuk uitstapje van.

Station Lansingerland-Zoetermeer

Trein, RandstadRail, bus, auto en fiets komen samen bij het nieuwe station. Met 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. Het station heeft duurzaam en groen ontwerp. Dit komt onder meer tot uiting in de gekozen materialen, zoals hout en beton. Maar ook in de laan met bomen die bovenop het viaduct komt.

De overbrugging van de A12 is al klaar. Nu wordt gewerkt aan het doortrekken van de RandstadRail-sporen en de verdere inrichting van het viaduct, het station en de omgeving. Op 9 december 2018 wordt het station in gebruik genomen.

Meer informatie vindt u op www.stationlansingerland-zoetermeer.nl en Twitter: @StationLL_Zmeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen