Zoetermeerse Hans Huizer ontvangt Koninklijke onderscheiding

12 jul 2019, 15:24 Nieuws
h huizer lintje 3201111
Gemeente Zoetermeer

De heer Hans Huizer uit Zoetermeer ontving op donderdag 11 juli 2019 een Koninklijke onderscheiding uit handen van minister Van Engelshoven. De heer Huizer werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn belangrijke bijdrage aan het onderwijs en de ontwikkelingen van kinderen en jongeren uit achterstandswijken.De heer Hans Huizer uit Zoetermeer ontving op donderdag 11 juli 2019 een Koninklijke onderscheiding uit handen van minister Van Engelshoven. De heer Huizer werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn belangrijke bijdrage aan het onderwijs en de ontwikkelingen van kinderen en jongeren uit achterstandswijken.

De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt aan de heer Huizer tijdens zijn afscheid van het onderwijs vanwege zijn pensioen. In aanwezigheid van familie, vrienden, collega’s, leerlingen de Zoetermeerse burgemeester Aptroot, werd de heer Huizer verrast en in het zonnetje gezet. In 1976 startte de heer Huizer als docent op de Haagse Praktijkschool De Einder. In 1999 maakt de heer Huizer de overstap naar de Johan de Witt Scholengroep, waar hij verschillende functies vervulde en in 2011 algemeen directeur werd. De heer Huizer heeft zich sterk gemaakt voor leerlingen uit de achterstandswijken, vaak met een lage sociaal-economische status en een nagenoeg niet-westerse culturele achtergrond.

h huizer lintje 320111

Arbeidstransferunit

In 1998 bedacht en startte de heer Huizer de Arbeidstransferunit. Leerlingen van De Einder en de Johan de Witt Scholengroep worden hier gestimuleerd en begeleid in de overgang van school naar werk. Deze Arbeidstransferunit bestaat nog steeds voor beide scholen. Daarnaast was de heer Huizer initiatiefnemer van de weekendschool, ter bevordering van de doorstroom van leerlingen van elf tot dertien jaar naar het voortgezet onderwijs. In samenwerking met het ROC Mondriaan zette de heer Huizer zich in voor de ‘Internationale Schakel Klas’. Leerlingen van twaalf tot achttien jaar, die korter dan twee jaar in Nederland zijn, leren hier de Nederlandse taal en worden voorbereid om door te stromen naar het reguliere onderwijs.