Zoetermeerse familie kijkt machteloos toe hoe hun ernstig zieke dochter niet geholpen wordt door de zorgverzekering

18 jul , 19:56 Nieuws
fam1
Deze Zoetermeerse familie lijdt financieel en emotioneel onder de ziekte van hun dochter en zus. De strijd die ze tegen kanker al jaren voeren, komt wellicht binnenkort ten einde. Want zoals de familie zegt: “De rek is eruit”. Financieel kunnen zij niet meer bijdragen en de zorgverzekering keert de specialistische behandeling, die noodzakelijk is om haar een toekomst te geven, niet meer uit.
De 37 jarige dochter vertrok 7 jaar geleden naar haar grote liefde op Kos. Ze emigreerde en bouwde daar een nieuw leven op. Ze raakte zwanger van een dochter, die inmiddels 3 jaar oud is. De roze wolk werd al gauw een git zwart wolk, want nadat er in 2021 een knobbeltje werd ontdekt, kwam al gauw het slechte nieuws dat er borstkanker was ontdekt. Voor de behandeling moest zij iedere keer naar Athene. Opa en Oma kwamen, in coronatijd, om de beurt langs om te helpen en voor de destijds 1 jarige kleindochter te zorgen. Hierdoor konden ze hun dochter een beetje ontlasten die ziek was van de chemokuren. De behandeling sloeg aan en er ontstond weer een toekomst. Dit duurde niet lang, want al gauw werd er een nieuw knobbeltje gevonden. Dit keer in haar nek. Helaas bleek het lymfeklierkanker te zijn.
Opnieuw de medische molen in De rollercoaster begon opnieuw en een nieuwe operatie met bijbehorende behandelingen werd weer opgestart. Door bijkomende complicaties is ze onlangs opnieuw opgenomen in het ziekenhuis op Kos met een zware longontsteking. Ze konden haar daar niet verder helpen en is daarom overgebracht naar het universitair ziekenhuis in Athene. Ook hier konden ze haar niet de behandeling geven die nodig is. De laatste optie is een privé kliniek. Daar kunnen ze haar helpen, maar om verder behandeld te kunnen worden, zullen ze zelf de kosten moeten vergoeden, want de verzekering doet het niet. De familie voelt zich machteloos en zit met de handen in het haar.
Go fund me actie
De familie kan het na jaren financieel te hebben bijgedragen, niet meer betalen. De familie heeft daarom een Go fund me actie gestart en hoopt hiermee geld op te halen om de behandelingen te kunnen betalen voor hun dochter, zodat zij weer een toekomst krijgt en ze haar 3-jarige dochter kan zien opgroeien. Ze hopen een bedrag van 45.000 euro op te halen, zodat ze de behandeling krijgt die nodig is om te herstellen, want volgens de Oncoloog is er nog zeker hoop op volledig herstel. Help haar om de behandelingen te kunnen vervolgen en de 37-jarige jonge moeder een toekomst te geven. Doneren is mogelijk via: Inzamelingsactie van Nicole Hoeffnagel : Support Daphne in her Battle Against Cancer! (gofundme.com)
Vriendinnengroep
Binnen 24 uur hebben haar Nederlandse vriendinnen de oproep massaal gedeeld, “maar we zijn er nog lang niet. Met alleen vrienden en familie komen we er niet. Daarom zoeken we naar andere mogelijkheden”, zo laat een van haar vriendinnen weten.
Het is niet de eerste keer dat de vriendinnengroep op zo een jonge leeftijd wordt geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. 8 jaar geleden hebben zij hun andere vriendin zien strijden tegen een hersentumor. Helaas overleed zij na vijf jaar vechten aan deze ziekte. Het is dan extra confronterend dat ze nu een aantal jaar later weer in een zelfde situatie zitten. “Dit roept veel oud zeer op” vertelt een van haar vriendinnen.