Sophie in ’t Veld en Frank Speel: ‘De democratie in gevaar’

16 okt , 18:59 Nieuws
sophie in t veld
Dinsdag 22 oktober zijn Sophie in ’t Veld en Frank Speel sprekers tijdens de debatavond rond ‘de democratie in gevaar. In ‘t Veld is europarlementariër, Speel is programmamanager Regionale Samenwerking en Lokale Democratie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.
Zij verzorgen ieder een inleiding en gaan daarna met elkaar en de aanwezigen in gesprek over dit actuele onderwerp. De organisatie hiervan is in handen van de 2e Verdieping, het studiecentrum van de Nicolaasparochie. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is gewenst (via [email protected]) maar niet noodzakelijk.
De bijeenkomst is in De Kapelaan, Nicolaasplein, Zoetermeer, van 20.00 – 21.30 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Toegang gratis.
Dit najaar biedt de 2e Verdieping weer een drietal avonden aan rond een actueel thema. Deze keer ‘de democratie in gevaar’: er is oorlog in Europa, er zijn politieke verschuivingen in Nederland en de stembusuitslag in Zoetermeer geeft te denken. Hoe kijken we naar deze ontwikkelingen? Hoe beïnvloeden deze ons denken en doen? En de vraag dringt zich op: wat ben ik bereid te doen om de democratie te redden?
Elke avond heeft een eigen perspectief, met aansprekende gasten. De aanwezigen gaan ook met elkaar in gesprek. Tijdens de drie avonden wil de 2e Verdieping het thema van de kwetsbare democratie bespreekbaar Op de eerste avond was brigadegeneraal Han Bouwmeester te gast. Op de derde avond (12 november) spreken o.a. oud-burgemeester Jan Waaijer en gemeenteraadslid Margot Kraneveldt.
De presentatie van deze avonden is in handen van Willien van Wieringen, theoloog en presentator van het tv-programma ‘Geloofsgesprek’ (KRO-NCRV). De avonden kennen een vaste locatie en aanvangstijd: Parochieel Centrum de Kapelaan Nicolaasplein 2, 2712 AV te Zoetermeer20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Kosten: geen (opgave wel gewenst, via [email protected]). Iedereen is van harte welkom. De avonden zijn los van elkaar te bezoeken.
De 2e Verdieping is een initiatief van de Heilige-Nicolaasparochie in Zoetermeer en wilreligieuze en levensbeschouwelijke aspecten van maatschappelijke thema’sbespreekbaar maken voor wie die daar interesse in hebben, zowel binnen als buiten deparochie. De 2e Verdieping bood het afgelopen voorjaar voor het eerst een thematische drieslag. Armoede was toen het thema: een solidariteitsmaaltijd, een oecumenische gespreksavond en een debatavond.