Moslimjongeren lanceren Islam-campagne in Zoetermeer

03 okt , 19:32 Nieuws
kid 1077793 1280
pixabay.com
Het islamitische geloof en moslims zijn geregeld onderwerp van discussie in het publieke debat. De religie wordt vaak in een negatief daglicht gesteld. Om daar verandering in te brengen lanceren Ahmadiyya moslimjongeren vanaf aanstaande zaterdag 5 oktober een voorlichtingscampagne over de Islam in Zoetermeer. Middels deze campagne willen initiatiefnemers een ander geluid laten horen en Nederlanders kennis laten maken met de Islam. “Het geloof heeft juist heel veel te bieden aan Nederland”, aldus een van de organisatoren.

Ontdek de Islam

Deelnemers zullen in de binnenstad van Zoetermeer (Stadshart) een manifestatie houden. Tijdens de manifestatie zal informatie beschikbaar zijn over de Islam en zullen voorbijgangers worden uitgenodigd om met moslimjongeren in gesprek te gaan. Tevens zal de Koran, het heilige boek van moslims, worden tentoongesteld.

#VraagEenMoslim

Op ludieke wijze zullen deelnemers met een bord in hun hand staan met de tekst: ‘Ik ben een moslim, stel mij uw vraag.’.

 Grootscheepse flyeractie

Deelnemende jongeren zullen duizenden flyers uitdelen met informatie over de Islam en een uitnodiging voor een lezing en Koran-expositie. Lezing & Koran-expositieOp 17 oktober 2024 organiseren initiatiefnemers een lezing en een Koran-expositie in CKC Zoetermeer. Aanwezigen hebben de gelegenheid om de Islam en de Koran te ontdekken.

Doel van de campagne

Middels deze campagne hopen de initiatiefnemers de informatiekloof tussen de moslims en de niet-moslims te dichten en eventuele vooroordelen en misvattingen weg te nemen. De campagne biedt vooral niet-moslims de gelegenheid hun vragen, zorgen en angsten met moslims te delen en een beter begrip te ontwikkelen van de islamitische leerstellingen.