Egeltje uit de egelopvang helpt vrijwilligers in Wijktuin Noordhove

23 jul , 16:01 Nieuws
egeltje uit de egelopvang helpt vrijwilligers van piezo in wijktuin noordhove fotograaf leon koppenol
 Dankzij de samenwerking tussen Egelopvang Zoetermeer en Piëzo heeft egeltje Lucas een fijne, nieuwe plek heeft gekregen in Wijktuin Noordhove.
Het egeltje is afgelopen seizoen ondervoed bij de egelopvang binnengebracht, op krachten gekomen en weer uitgezet. Wijktuin Noordhove is een prachtige plek voor dit beestje waar voldoende voeding is en waar egeltje Lucas daarnaast kan meehelpen bij het bestrijden van de slakkenplaag, want gemiddeld eet een egeltje zo'n 20 slakken per nacht.
Vrijwilliger Mieke van de egelopvang vertelde de aanwezige vrijwilligers enthousiast over het leven van de egel en wat zij aanvullend kunnen doen in de verzorging. Voor een beschutte slaapplek is al gezorgd: de Piëzo Ambachtenwerkplaats heeft van gebruikt hout een prachtig egelhuisje gemaakt.
De samenwerking met Egelopvang Zoetermeer gaat overigens gestaag door. Wekelijks worden slaapzakjes gevouwen van oude kranten. Deze slaapzakjes bieden de egels in de opvang een beschutte plek.
Wil je zelf ook een egelhuisje in je tuin? Egelhuisjes zijn bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats te bestellen door te bellen met Nicoline Schol, 06-28851365.