Humanitas Zoetermeer en Jong Perspectief werven gezamenlijk vrijwilligers

Foto: Humanitas Zoetermeer

Op 15 juni hebben Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer via YouTube een gezamenlijk filmpje gelanceerd om vrijwilligers te werven. Dit filmpje is gemaakt om mensen te enthousiasmeren voor het werk van vrijwilligers bij de diverse activiteiten die beide organisaties gratis aanbieden aan jongeren en gezinnen in Zoetermeer en omgeving.

Samenwerking

Waarom deze samenwerking, zult u zich misschien afvragen. Beide organisaties zoeken maatjes voor jongeren of voor gezinnen, die tijd vrij maken om een ander tijdelijk een steuntje in de rug te geven. Zowel voor jongeren als voor gezinnen kan de situatie wel eens zo zijn dat het niet lekker loopt. Dan is het fijn als er iemand in de buurt is waar je vertrouwen in hebt. Door dat maatje leert iemand hoe het ook kan en wordt het zelfvertrouwen van die persoon vergroot. Het doel is altijd dat iemand het na een bepaalde periode weer alleen aan kan, en weer regie over zijn/haar leven terug kan pakken.

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig of ken je iemand in jouw omgeving die op zoek is naar een zinvolle invulling van tijd die over is, stuur dit bericht door of geef ze de tip om op onze site te kijken.

Humanitas Zoetermeer heeft op het moment ook nog mogelijkheden voor stageplekken voor hbo-studenten, bij voorkeur in de richting pedagogiek of maatschappelijk werk. De stageperiode moet wel gedurende één schooljaar zijn. Dit omdat je dan ook gekoppeld kan worden aan één of twee gezinnen gedurende jouw stage.

Bekijk de film.

Contact opnemen

Wil je direct contact opnemen voor meer informatie of om je aan te melden? Bel dan naar Inti Schutte op 06- 20252060.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen