De Paulusschool gaat naar buiten op de Nationale Buitenlesdag 2017

Zomers uitzicht in Zoetermeer
Zomers uitzicht in Zoetermeer
Foto: Redactie Zoetermeer

Dinsdag 11 april a.s. doet De Paulusschool in Zoetermeer-Dorp mee aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, én kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen.

Buitenlesdag

Tijdens de Nationale Buitenlesdag worden op ruim 1500 scholen buitenlessen gegeven. Ook De Paulusschool doet mee aan deze tweede editie van de Buitenlesdag. Als school vinden we het heel belangrijk dat kinderen naar buiten gaan om hun omgeving te ontdekken en ervan te leren in een betekenisvolle omgeving met concrete materialen. Bovendien leren kinderen beter als zij veel frisse lucht en beweging krijgen.

IVN en Jantje Beton

IVN en Jantje Beton organiseren voor het tweede jaar de Nationale Buitenlesdag. Zij zien dat leerkrachten knelpunten ervaren bij het geven van buitenlessen, waardoor zij minder naar buiten gaan dan ze zouden willen. Leerkrachten denken dat de ideale verhouding tussen binnen en buiten les voor leerlingen 75% binnen en 25% buiten is. Nu is de verhouding gemiddeld 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een van de redenen waarom er nog weinig buiten les wordt gegeven, is het gebrek aan buitenlesmateriaal. Daarom hebben IVN en Jantje Beton samen met leerkrachten een Buitenlesbundel ontwikkeld, vol uitgewerkte lessen en lesideeën.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen