Kwaliteitsteam heeft voor SnowWorld plan B met hotel verderop

Foto: Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark

Het Kwaliteitsteam Buytenpark heeft bij het gemeentebestuur een plan B ingediend voor de uitbreiding en vernieuwing van SnowWorld. Hierin is het door SnowWorld gewenste hotel niet bij het skicomplex ingetekend maar 250 meter verderop. En wel op het terrein van Adventure Valley – ook van SnowWorld. In plan B is de omstreden zipline tussen de beide vestingen geschrapt.

Met plan B wil het Kwaliteitsteam tegemoetkomen aan de wens om een bufferzone in acht te nemen van 250 meter aan de rand van het natuurbestemde gebied van het Buytenpark. Daarmee borduurt het Kwaliteitsteam Buytenpark voort op de in april vorig jaar gepubliceerde aanzet tot een Zoetermeers natuurplan voor om te beginnen het Buytenpark. Daarin was die bufferzone een belangrijk onderdeel.

Overigens blijft het Kwaliteitsteam Buytenpark bij zijn standpunt dat er eigenlijk geen enkele aanleiding is voor een hotel en een kabelbaan bij SnowWorld. Daarom zegt het team zich te blijven verzetten tegen aanpassing van de nu geldende ruimtelijke regels – waarin een hotelvoorziening is uitgesloten.

Het Kwaliteitsteam Buytenpark voegt eraan toe niet te hebben ervaren dat zijn opvattingen op enige manier zijn meegewogen tijdens de haalbaarheidsfase voor het Masterplan SnowWorld Zoetermeer. De verwachting is dat die haalbaarheidsfase nu binnen een maand door het gemeentebestuur van Zoetermeer wordt afgerond.

Natuurmanifest

Plan B is ook in lijn met het natuurmanifest dat op 14 mei 2024 door diverse ‘groene’ natuur- en milieuorganisaties in Zoetermeer aan de gemeente is aangeboden. Dat manifest bevat een 5-punten natuurplan voor heel Zoetermeer. Dat manifest is opgesteld door het Kwaliteitsteam en de Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer (VNVZ) gezamenlijk, en heeft inmiddels de steun gekregen van de AVN, IVN, Zoetermeer, KNNV Zoetermeer, DuurSamen Zoetermeer, de Hof van Seghwaert, Voedselbuurtbos GeuzeGroen en de Stichting Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer.

Fietstrein

In zijn nieuwste voorstel komt het Kwaliteitsteam ook met het idee de verbinding tussen een hotel op het terrein van Adventure Valley en het restaurant van het huidige SnowWorld-complex te realiseren in de vorm van een fietstrein Volgens het Kwaliteitsteam is met zo’n voertuig goed te rijden over het fietspad. Bovendien is er desgewenst ook een aparte route voor aan te leggen. En als het regent kan er een overkapping op de fietsen komen. Het team laat er enkele voorbeelden van zien elders in het land.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen