ONC Clauslaan behaalt vignet Gezonde School

Foto: ONC Clauslaan

Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan heeft met trots het vignet Gezonde School behaald met het gezondheidsthema ‘welbevinden’. Vanaf nu mag de school zich officieel Gezonde School noemen. Het ONC heeft de ambitie om binnen twee jaar ook de themacertificaten ‘voeding’ en ‘bewegen en sport’ te behalen.

De Gezonde School-aanpak integreert gezondheid in de lesstof, de schoolomgeving en het beleid van de school. Wilma de Jong, docent l.o. en coördinator Gezonde School: “We zijn ontzettend blij met het vignet. Hiermee kunnen we laten zien dat we bij ons op school een gezonde leefstijl vanzelfsprekend maken. Als leerlingen goed in hun vel zitten, presteren ze beter, zijn ze gemotiveerder en voelen ze zich gelukkiger. Dat is ons doel.”

Om een gezonde leefstijl te bevorderen, organiseert de school diverse activiteiten. Leerlingen sporten veel, krijgen lessen over gezonde voeding en leren over respect en een gezonde omgeving. Het ONC heeft ook een gezonde schoolkantine en verschillende projecten waarin leerlingen hun talenten ontdekken en zelfvertrouwen ontwikkelen.

Het behalen van het themacertificaat ‘welbevinden’ is slechts het begin. Het ONC werkt hard om ook de certificaten ‘voeding’ en ‘bewegen en sport’ te ontvangen. De Jong: “De certificaten hangen nauw met elkaar samen. Door gezond te eten en lekker te bewegen, voelen onze leerlingen zich ook mentaal beter. Zo groeien ze op tot volwassenen voor wie een gezonde leefstijl vanzelfsprekend is.”

Vanaf nu prijkt op de gevel van ONC Clauslaan de plaquette met het Gezonde School-logo, zodat bezoekers meteen kunnen zien dat de school structureel werk maakt van een gezonde leefstijl. Het programma Gezonde School is een samenwerking tussen de VO-raad, PO-raad, RIVM en GGD GHOR Nederland. Meer informatie is te vinden op: www.gezondeschool.nl/vignet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen