Bekendmaking programma rondom Sinterklaas Zoetermeer

Foto: Sinterklaas Zoetermeer

Sinterklaas komt in Zoetermeer aan op zaterdag 18 november. Op deze prachtige dag zal het een groot feest worden voor jong en oud. De volledige programmering van de officiële intocht is inmiddels bekend.

Zaterdag 18 november – Officiële intocht

Vanaf 10:00 uur – Start intocht Stadshart: Start ten hoogte van de Kruidvat richting het Nicolaasplein samen met Sinterklaas en alle pieten dwars door het Stadshart heen. Vervolgens langs de Markt, het Dobbe eiland en richting het Nicolaasplein.

11:00 – 12:00 uur – Voorprogramma op het Nicolaasplein: Hier starten de pieten en de burgermeester alvast met opwarmen tot Sinterklaas zal aankomen op het Nicolaasplein. Laat je hier al verrassen met al het aanwezige lekkers.

Vanaf 12:00 uur – Hoofdprogramma op het Nicolaasplein: Aankomst Sinterklaas op het Nicolaasplein, waar de burgermeester Sinterklaas al staat te verwelkomen voor een spectaculair welkom.

12:30 – 14:00 uur – Vervolg intocht Dorpsstraat: Sinterklaas zal samen met de burgermeester de intocht vervolgen naar en door de Dorpsstraat tot aan de stal van Ozosnel.

12:30 – 16:00 uur – Activiteiten met Sinterklaas in de Dorpsstraat:  Spring, dans, zing, ren en help de pieten met de meest uiteenlopende activiteiten in de Dorpsstraat. Van zakkenlopen, chocoladeletter happen, cadeautjes gooien door de schoorsteen en een ware pepernoten race tot nog veel meer! Doe mee en vergeet ook zeker niet even langs de stal te gaan van Ozosnel en op de foto met Sinterklaas.

Sinterklaas agenda in het Stadshart en de Dorpsstraat

Na de officiële intocht is het feest nog lang niet voorbij! In en rondom het Stadhart en de Dorpsstraat zal de maand november/december volledig in het teken staan van Sinterklaas. Voor al deze momenten zal er meer informatie definitief bekend worden naar aanloop van de intocht via www.sinterklaaszoetermeer.nl. Hierbij een overzicht van alle randactiviteiten zoals deze nu in de planning staan;

Woensdag 22 november – Fotomoment met Sinterklaas I 13:00 – 16:00 uur: Bij Bakkerij Pieterse in de Dorpsstraat 31 is er de mogelijkheid om Sinterklaas te bezoeken en op de foto te gaan.

Zaterdag 25 november – Schoentje zetten in de bakkerij I 13:00 – 16:00 uur: Neem je schoen mee en zet bij Bakkerij Pieterse in de Dorpsstraat 31 je schoentje neer.

Zondag 26 november – VIP Ontbijt met Sinterklaas Stadshart n.a.v. de kleurwedstrijd: Maak dit jaar kans op een uniek VIP ontbijt met Sinterklaas in het Stadshart. Wakker worden en aan tafel met Sinterklaas en zijn pieten, wie kan dat nou zeggen? Doe mee en maak kans om hierbij aanwezig te zijn. Voor deelname en voorwaarden, hou de kanalen van het Stadshart in de gaten.

Zondag 26 november – Sinterklaas shoppen in het Stadshart I 12:00 – 14:00 uur: Sta jij ineens samen met Sinterklaas in de rij bij de kassa? Spot jij hem met alle cadeautjes in zijn handen? Sinterklaas doet namelijk nog zijn laatste inkopen in het Stadshart. Zie jij hem, geef je laatste wensen door want wie weet kan hij dit direct inslaan bij één van de winkeliers.

Datums nog nader te bepalen – Sint Schoenenhuis in het Stadshart: Niet alleen in de Dorpsstraat maar ook in het Stadshart is het mogelijk om je schoen te zetten, namelijk in het speciale Sint Schoenenhuis.

Woensdag 29 november – Fotomoment met Sinterklaas + Schoentje ophalen I 13:00 – 16:00 uur: Bij Bakkerij Pieterse in de Dorpsstraat 31 is er de mogelijkheid om Sinterklaas te bezoeken en op de foto te gaan en kom dan ook je schoentje weer ophalen. Zouden de bakkerspieten de
schoentjes gevuld hebben met lekkers?

Woensdag 6 december – Uittocht Sinterklaas I 17:00 – 18:00 uur: Samen Sinterklaas uitzwaaien. Sinterklaas kan niet zomaar weggaan natuurlijk uit Zoetermeer. Maar het uitzwaaien houden wij nog even stil, dus ssssssttt.. Dit is nog een geheimpje voor de Sint.

Voor de laatste en meest actuele informatie over het gehele Sinterklaas-programma zie: www.sinterklaaszoetermeer.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen